Umjesto ključeva grada Keko preuzeo magnetsku karticu koja otvara sva gradska vrata – počeo najveseliji dio godine

Umjesto ključeva grada Keko preuzeo magnetsku karticu koja otvara sva gradska vrata – počeo najveseliji dio godine

17.1.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić predao je jučer poslijepodne vlast labinskoj udruzi maškara Labinjonska kompanija domoća folšarija.


Euri u gradskoj blagajni

Živopisni pregovori oko preuzimanja vlasti s labinskim gradonačelnikom traju već nekoliko dana i ovoga puta uključivali su neke nove okolnosti za koje se trebalo posebno pripremiti. Tako je jučer konačno oko 16.30 sati u prostorijama gradske uprave izvršena primopredaja, koja nije bila jednostavna upravo zbog brojnih novina koje su nas zadesile ove godine. Uz sve to i dosadašnji ključ grada ove godine odlazi u povijest i zamijenila ga je magnetska kartica, odnosno digitalni oblik otvaranja svih važnih gradskih brava.

Labinski gradonačelnik Glavičić zahvalio je veseloj družini i istaknuo kako u jeku potpune digitalizacije grada svečano po prvi puta uz puno povjerenje veseloj karnevalskoj družini predaje magnetsku karticu te je uvjeren kako će tijekom svojeg vladanja Labin učiniti još veselijim, a gradsku blagajnu dodatno napuniti eurima. Karticu i upravljanje gradom preuzeo je novi labinski podeštot Euro Laube, svima poznatiji kao Keko koji će uz svoje suradnike i ove godine voditi Labin do spaljivanja pusta Centezima koje je planirano za 21. veljače.


Jutarnja kava za pusta

Nakon toga na terasu iznad Műllera u centru Labina obješen je pust Centezimo koji će ovdje čekati javno suđenje.

Njegov je zahtjev odobren pa će ovdje visjeti u centru Labina do javnog i pravednog suđenja prije spaljivanja 21. veljače a svako jutro dobiti će i kavu", rekao je Pipica te dodao da se i jedan Labinjan žalio Sudu za ljudska prava nakon što je osuđen na godinu dana kućnog pritvora jer je želio pobjeći od žene a onda mu je kazna povećana na dvije godine.


Slijedi intenzivno i lijepo maškarano razdoblje, u klopu kojeg će 18. veljače u Labinu biti organizirana velika i dječja povorka. Labinjonska kompanija, domoća folšarija ove je godine kao temu svoje grupe odabrala moto "40 let je pasalo", a spremaju zanimljivo iznenađenje.

Branko BIOČIĆ 


Maškare Labinjonska kompanija domoća folšarija euro euro laube keko pust Maškare centezimo