ULTRA TRAIL UTRKA ISTRIA 100 BY UTMB - Stiže 1.160 trkača iz 47 zemalja svijeta, a najelitniji najavljuju "OBORIT ĆEMO REKORD STAZE!

ULTRA TRAIL UTRKA ISTRIA 100 BY UTMB - Stiže 1.160 trkača iz 47 zemalja svijeta, a najelitniji najavljuju "OBORIT ĆEMO REKORD STAZE!

6.4.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U petak 8. travnja započinje ovogodišnje 9. izdanje najveće hrvatske trail utrke Ultra trail utrke Istria 100 by UTMB koja se održava diljem Istre, od istočne do zapadne obale. Ultra trail utrka Istria 100 by UTMB održava se od 8. do 10. travnja sa startom u Labinu - za najdužu i najprestižniju utrku na 168 kilometara, sa startom u Lovranu za trkače koji su odabrali 128 kilometara dugu utrku, sa startom u Buzetu za sve koji trče 68-kilometarsku stazu, sa startom u Motovun za trkače na 40 kilometara dugoj stazi i sa startom u Grožnjanu za sve koji žele istrčati 20 kilometara. Cilj je za svih isti - u Umagu.

Putovanje kroz Istru

Za sve zainteresirane gledatelje bit će moguće i uživo praćenje utrke putem Sportske televizije te video prijenosa na Facebook stranici Istria100 by UTMB, a omogućit će se i praćenje rezultata uživo kroz LiveTrail web i aplikaciju.


Prezentacija više od 20 elitnih trkača iz cijelog svijeta održat će se u Umagu u četvrtak 7. travnja u 18 sati u sportskoj dvorani (Školska ulica 14). Ovo je njihova prva utrka u UTMB® World Series kalendaru i svi su spremni za spektakularnu utrku. Sve ostale informacije o utrci bit će dostupne i na službenoj web stranici utrke Utrka Istria 100 by UTMB.


Inače, ova najveća hrvatska trail utrka ove godine okuplja 1.160 trkača iz cijelog svijeta, točnije iz 47 zemalja, a među njima je do sada najveći broj elitnih trkača koji su već svi redom najavili obaranje rekorda staze!


Na ovakve najave, Marko Gregurić, CEO, Istra 100 by UTMB, i Alen Paliska, direktor utrke, jednoglasno su izjavili: "Očekuje nas utrka puna uzbuđenja! Većina ovih trkača već je trčala stazu u nekoj od prethodnih godina, ali staza je prošle godine u jednom od segmenata značajno izmijenjena. Mnogi naši vjerni natjecatelji, koji dolaze već godinama komentirali su da su promjene dodatno podigle težinu staze, ali da je upravo zbog toga utrka postala još atraktivnija za one koji uvijek traže izazov više. Posebno nas veseli veliki odaziv elitnih trkača koji svojim sudjelovanjem dodatno potvrđuju vrijednost i kvalitetu naše utrke u svjetskim okvirima!".


- Ovisno o duljini staze koju su izabrali, od petka 08.04. do nedjelje 10.04., trkači kreću iz Labina (168 km), Lovrana (128 km), Buzeta (68 km), Motovuna (40 km) i Grožnjana (20 km). Trkače očekuje putovanje kroz najslikovitije dijelove Istre. Od početka do kraja utrke, trkači će se susretati s dionicama tehničkog terena, prolascima kroz stare srednjovjekovne gradove, dubokim šumama i blatnim dolina, a sve začinjeno uživanjem u prekrasnom pogledu koji se proteže sve do Jadranskog mora. Svi putevi, sve utrke, vode u ciljnu ravninu u Umagu gdje će natjecatelje dočekati volonteri i domaćini te svakog trkača i trkačicu nagraditi finišerskom medaljom, a najuspješnijima će na podiju u Umagu u nedjelju 10. travnja u 13 sati medalje biti dodijeljene na ceremoniji proglašenja pobjednika, kaže nadalje Paliska.


Kvaliteta organizacije

Inače, ova tradicionalno najjača internacionalna ultra trail utrka u Istri, od ove je godine dio UTMB World Series trail platforme. Cilj World Series trail platforme je omogućiti trkačima ekskluzivan pristup vrhunskom trail sportu, ali i finalu svjetske serije utrka - UTMB Mont-Blancu.


- UTMB World Series sačinjava 30 međunarodnih trail utrka, a Istria 100 by UTMB sada je dio tog odabranog društva i pritom prva utrka u povijesti World Series ciklusa utrka. Istria 100 by UTMB kontinuirano potvrđuje visoku kvalitetu organizacije i usluge prema sudionicima utrke, zbog čega su Civilni stožeri Istre svih lokaliteta na kojima se utrka održava, podržali utrku, ističe Paliska.


Grad Umag, TZ Umag, HEP, Ina Hrvatska, globalni sponzori UTMB World Series Hoka, Dacia i Wahoo te ostali partneri i sponzori, prepoznali su potencijal i utjecaj utrke Istria 100 by UTMB na razvoja sporta, turizma i pratećih usluga u Istri i Hrvatskoj te već dugi niz godina sa zadovoljstvom nastavljaju svoju suradnju.100 milja istre privremena regulacija promet utrka zatvorena cesta alen paliska trail utrka trail running