Ulika predlaže moratorij na naplatu parkinga

Ulika predlaže moratorij na naplatu parkinga

15.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Ulika predlaže moratorij na naplatu te naknadnu eventualnu naplatu na četiri najfrekventnija parkirališta, kazao je danas na konferenciji za novinare u ime Nezavisne gradske liste Silvano Vlačić, komentirajući najavljenu naplatu parkiranja u dijelu Podlabina. Članovi Ulike pozdravili su inicijativu „Ne Naplata Parkinga Labin“ koji su pokrenuli potpisivanje peticije protiv naplate parkiranja u Podlabinu, ali su upozorili i da naplata parkiranja nije problem samo tog dijela Labina.

Iz istog razloga, rekli su nije im jasno, zašto je Labin 2000 naručio Elaborat samo za taj dio grada, kada je parkiranje problem čitavog Labina i Rapca, pa se oni stoga zalažu za cjelovito rješenje, kojim će se riješiti problem parkiranja na području čitavog Grada Labina Silvano Vlačić je istaknuo  kako Ulika predlaže tri moguća rješenja, a ono prvo i prioritetno: (ton – Silvano Vlačić). Stoga je Vlačić predložio: (ton – Silvano Vlačić 1).

 

 Druga varijanta, koje bi se eventualno trebala uvesti nakon poboljšanja gospodarske situacije je kaže Silvano Vlačić: (ton – Silvano Vlačić 2). Treća varijanta je ona koju, kako je rekao Vlačić, na neki način predlaže Labin 2000: (ton – Silvano Vlačić 3). Najgora varijanta bila bi prema mišljenju Ulike i nezavisnih gradskih vijećnika Silvana Vlačića i Klaudia Korve, da ostane sadašnje stanje gdje se parkiranje naplaćuje samo u određenim dijelovima grada. Vlačić je također istaknuo da je problem Labina i nikakav organizirani lokalni prijevoz, ali i cijena parkinga, jer kako je rekao Labin nije ni Zagreb, ni Rijeka, već malo veće selo.

 

 

korva silvano vlačić naplata parkinga parking politika ulika