Stampar M - Stampar

Ulica nadvisila samu sebe, i Kutiju Šibica!!!

Ulica nadvisila samu sebe, i Kutiju Šibica!!!

8.12.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

«Moja ulica, moja ekipa 2011. – Suzuki Motortech» izrastao je u najveći, odnosno najmasovniji, malonogometni turnir u Hrvatskoj. Iako se mislilo da će prošlogodišnji rekord od 132 haklerske družine na turniru biti dugovječan rekord, trajao je svega godinu dana. Ovogodišnji rekord okupio je nevjerojatnih 134 momčadi, dvije više nego na legendarnom zagrebačkom turniru «Kutija šibica», što je senzacionalan uspjeh. Nikada nitko na ovim prostorima, a vjerojatno i na prostorima bivše Juge, nije imao u tekućoj godini više ekipa nego «Kutija» u glavnom dijelu turnira, a Ulici je to uspjelo u svom 23. izdanju, odnosno osmom od obnavljanja turnira. Uspjeh je tim veći kada se zna da na Ulici nastupaju većinom momčadi iz Pule, odnosno istarskog poluotoka, te nekoliko momčadi iz Rijeke. Dakle, turniru gravitira oko 200 tisuća ljudi obzirom na loš geografiski položaj za takve manifestacije dok s druge strane na «Kutiju» pristižu momčadi iz cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.

 

Utorak, dan uoči ždrijeba turnira na spisku prijava našlo se 129 momčadi. Potom su se u srijedu ujutro prijavili Arne Peruško i Loborika, a prošlogodišnji rekord izjednačile su legende pulskog hakla, četverostruki osvajač Ulice, MNK Park Avenija ''''''''69, koji iako su prešli 55 lit osjećaju obavezu nastupiti na največem turniru. Za rekord je trebalo pričaketi odlazak na ždrijebanje gdje su prijavu potvrdili konobari Pietas Julije, a kako ne bi ispalo da je organizator imao «prste» u tome i prijavio «fiktivnu» ekipu kako bi mogli zlonamjernici pomisliti, svoju prijavu kao 134 momčad turnira odaslalo je poznato porečko Istradrvo. Usput organizator turnira SD Hakl, morao je zbog propozicija koje dozvoljavaju nastup samo igračima starijima od 15 godina, odbiti mladu momčad sastavljenu od 13-godišnjaka, koja će za nastup na turniru ipak trebati pričekati još dvije godine.

 

Sam ždrijeb ponudio je tako šest parova pretkola, među kojima je završio prošlogodišnji finalist Ulice, Veruda Garti sails 1 kojem će se suprotstaviti Qpola. Turnir će u petak u 20 sati otvoriti Pulapromet BUS driver i Galvanizacija Lovrić, a uz Verudeže u pretkolu se našla i druga momčad Pizzerije Jupiter. Cjelodnevni program u subotu i nedjelju ponudit će nekoliko poslastica i izlazak na parket Doma sportova Mate Parlov nekoliko favorita. Prije svega najuzbudljiviji susret prvog kola između trećeg nositelja, osvajača iz 2009. godine, riječke TNT Pizzerije Matteo Malinska i Indio Signal sistema, osvajača iz 2007. godine, koji se igra u nedjelju u 18.50 sati. Utakmicu prije toga publiku bi trebali zagrijati Socijalni problem i Riva restoran Trošt. U subotu će, pak, u obranu prošlogodišnjeg naslova krenuti MNK Potpićan ''''''''98 ABS AD Tokić GIP, kojem će se suprotstaviti juniori Verude. Istoga dana, u 15.40, šijanski dvoboj obilježit će ŠUM Tatto studio i Šijana mohicans, a uzbudljivo bi trebalo biti i u 17.40 kada će MNK Šijana odmjeriti snage s rovinskim Batelom.
 

Moja Ulica Moja Ekipa 2011 turnir mali nogomet prijave ekipe Mate Parlov Pula SD Hakl Sportsko društvo Hakl momcad web stranica