Ulazak u EU

13.10.2012. // Znanost.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon svih muka i prodavanja svojih Generala zbog ulaska u EU još se uvijek postavlja pitanje da li ćemo ući u tu Europu. Naime sve se više diže prašina oko toga da li je Republika Hrvatska, pa pušila se gđa. Pusička do ludila, spremna za EU, jer se stavlja pod isti rang s Bugarskom i Rumunjskom koje su već par godina njezine članice.

Tako se predsjednik Njemačkog parlamenta "Bundestaga" CDU političar Norbet izjasnio za "Welt am Sonntag" da je protiv ulaska RH u EU. Tako on kaže: "Za neposrednu nadolazeću budućnost držim da EU nije spremna primiti nove članice" i kako interes i znatiželja ne bi trebali biti, ili se nalaziti na mjestu potrebne stabilizacije Europske Unije. Nadalje, on kaže kako iskustva s Bugarskom i Rumunjskom, pritom ne spominjući Baltičke zemlje skupa s Poljskom i naravno našom susjednom Slovenijom, pokazuju da se ne treba previše brzo uplitati u još veće nevolje s Republikom Hrvatskom, jer da ona očito nije spremna za ulazak.

Komentar bi mogao biti duži ali i kraći, međutim pesimizma ima dovoljno i tu kod nas da bi se čovjek bavio pesimizmom izvana. A što bi sve to trebalo značiti za nas same, možemo si i sami bez potrebe nekakvog političara iz vana predočiti.

Na kraju: Uzalud Vam trud svirači!

EU ulazak Bundestag Lammert