Ukrali gotovo 200 kilograma bakrenih kabela iz tvornice u Potpićnu

Ukrali gotovo 200 kilograma bakrenih kabela iz tvornice u Potpićnu

12.9.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 28-godišnjak iz Gundinaca i 45-godišnjak iz Raše počinili kazneno djelo krađe.

Postupajući po dojavi građana, njih su policijski službenici  u petak oko 20 sati zatekli kako u krugu tvornice u Industrijskoj ulici u mjestu Potpićan kradu bakrene kablove. Naime, 28-godišnjak se popeo na uzvišenu površinu prostorije koja se nalazi u sklopu skladišta, odakle je kroz prozor ušao u unutrašnjost skladišnog prostora te je presjekao tri bakrena kabla, koje je potom dodao 45-godišnjaku, koji se nalazio s vanjske strane. Daljnjim je istraživanjem utvrđeno kako je 28-godišnjak dva dana ranije, s 51-godišnjakom i 23-godišnjakom iz mjesta Gundinci, također na isti način iz skladišta otuđio veću količinu bakrenih kablova. Krađama je tvrtka iz Potpićna oštećena za oko 8 tisuća kuna.

Protiv 28-godišnjaka i 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava u redovnom postupku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u pogledu utvrđivanja odgovornosti 51-godišnjaka i 23-godišnjaka iz Gundinaca.

 

bakreni kablovi krada kazneno djelo potpican