Ugašena stranka ''Ladonja''

12.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Na sjednici skupštine političke stranke „Ladonja“ održane u Rovinju dana 12. lipnja 2013. godine, skupština je donijela odluku o prestanku djelovanja „Ladonje“.

„Ladonju“ smo 30. ožujka 2011. godine osnovali s ciljem da ujedinimo rad i da damo zajednički nazivnik nezavisnim listama sa područja Istre i Primorsko goranske županije. Nastala je s ciljem promicanja civilnog društva i stvaranja foruma u kojem će biti osiguran prostor za nove, svježe inicijative i ideje. Konstruktivno smo ih usmjeravali prema svim institucijama i pojedincima koji sudjeluju u donošenju odluka koje utječu na uvjete života i rada građana. U protekle dvije godine kao stranka, a prije toga šest godina kroz rad udruženih nezavisnih lista i udruga građana „Ladonja”, naš glas čuo se na mnogim mjestima i utjecao na brojne odluke. Zahvaljujući „Ladonji“ promijenjene su mnoge ustaljene prakse, norme i kultura u političkom životu Istre. „Ladonja” je bila otvorena svima koji vjeruju u načela održivog razvoja, kvalitetnog ekonomskog rasta, veće socijalne pravde te stalne skrbi o očuvanju i zaštiti baštine, prirodnih resursa i okoliša, koji temelje budućnost vide u razvijenom socijalno tržišnom gospodarstvu i društvenom napretku u cjelini.

Krošnja Ladonje simbolizirala je način našeg djelovanja. „Krošnja” pod kojom su se na spomenutim načelima dogovarale i osmišljavale inicijative i projekti po mjeri i u skladu sa potrebama građana, a ne radi održavanja ili promicanja interesa političkih ili drugih moćnika.

Na lokalnim izborima 2009. godine udružene nezavisne liste u „Ladonji“ postale su druga politička snaga na istarskom poluotoku i najsnažnija i najkonstruktivnija opozicija. Na parlamentarnim izborima naša je lista prešla izborni prag no nije ušla u Sabor. Na neposredno završenim lokalnim izborima nismo ponovili rezultate prethodnih godina. 

Skupština „Ladonje” zbog toga donijela je odluku o prestanku djelovanja. Vjerujemo da je naše djelovanje ostvarilo utjecaj na brojne projekte i ljude u Istri i Hrvatskoj koji će na principima otvorenosti i zajedništva moći, htjeti i znati osmisliti i stvoriti budućnost po svojoj mjeri i mjeri budućih naraštaja. Skupština „Ladonje“ upućuje posebnu zahvalnost svima koji su u razdoblju od posljednjih osam godina doprinijeli ili dali podršku osmišljavanju, promicanju i realizaciji naših programskih načela. Vjerujemo da ideje traju i djeluju i onda kada organizacije prolaze. 

Glavni Tajnik
Ivo Uccio Miletić

ladonja stranka miletić gašenje