UEFA Futsal cup 2009/2010: Potpićan 98 izborio domaćinstvo skupine Lige prvaka

UEFA Futsal cup 2009/2010: Potpićan 98 izborio domaćinstvo skupine Lige prvaka

12.6.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

MNK Potpićan 98. dobio je, na osnovi pristigle obavijest iz sjedišta UEFA-e u Nyonu, organizaciju jedne, od ukupno šest skupina, u „Mayn round“ UEFA Futsal cupa-a, malonogometne Lige prvaka. Utakmice u ovoj skupini trebaju se odigrati u terminu od 26. rujna do 4. listopada. Osim Potpićanaca domaćinstvo su u ovoj fazi natjecanja dobili: belgijski Charleroi, češki Era-Pack, rumunjski Cip-Dela, slovenski Puntar-Tolmin i mađarski Berettyoujfalu.

 

 

Jednog protivnika u skupini Potpićanci će poimenično znati nakon ždrijeba koji je zakazan u Nyonu 02. srpnja. Preostala dva mjesta, koje će popuniti dvije najbolje poredane momčadi u jednoj od šest skupina u „Prelyminar round“, znati će uvjetno na osnovu polu-dirigiranog ždrijeba koje će se obaviti isti dan u Nyonu. U „Prelyminar round“ sudjeluju dvadeset četiri europske momčadi s najnižim koeficijentom a igra se od 15.-18. kolovoza ove godine.

.

Po dvije najbolje momčadi iz svih šest skupina u „Mayn round“ zajedno s četiri momčadi nositelja, čije nacionalne federacije imaju najveći koeficijent, od 14.-22. studenog ove godine igraju „Elite round“ iz kojeg samo prvoplasirani ostvaruju plasman na veliki Final-four koji se po kalendaru UEFA-e ima za odigrati od 22.-25. travnja naredne godine.

.

S obzirom na UEFA-ine rigorozne uvjete po pitanju tehničkih preduvjeta Potpićanci imaju samo tri mogućnosti po pitanju mjesta odigravanja svoje kvalifikacijske skupine. Riječka Dvorana Mladosti na Trsatu, porečka Žatika i pulski Dom sportova „Mate Parlov“ jedine su dvorane u bližem okruženju koje udovoljavaju traženim kriterijima.

 

 

Svi detalji oko organizacije skupine u Istri znati će se nakon ždrijeba u Nyonu gdje će se održati i UEFA-Workchop na kojem će Potpićance zastupati trener Zoran Peruško i najbolji igrač Patrik Drndić.

 

LabinSport

 

uefa futsal cup mali nogomet mnk potpićan 98 potpićan 98 zoran peruško patrik drndić liga prvaka sport