Udruženje obrtnika Labin : HITNA OBAVIJEST za vlasnike brodica za prijevoz putnika - dokumentaciju dostaviti do 15. 2. 2013.

Udruženje obrtnika Labin : HITNA OBAVIJEST za  vlasnike brodica za prijevoz putnika - dokumentaciju dostaviti do 15. 2. 2013.

8.2.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Molimo da se u Stručnu službu udruženja HITNO jave OBRTNICI čija je glavna djelatnost PRIJEVOZ PUTNIKA MOREM zbog objedinjavanja podataka zatraženih iz Ministarstva pomorstva neophodnih pri izradi podzakonskih propisa vezanih na Prijedlog Zakona o trošarinama.

Naime, novim prijedlogom Zakona o trošarinama predviđeno je da se trošarina ne plaća na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu, osim uporabe plovnih objekata i plovila za privatne svrhe.

Oslobođenje s osnova trošarina primjenjivati će se od 1. srpnja 2013. te isto podliježe strogom fiskalnom nadzoru. Usporediv sustav koji koristi kartice goriva prilikom kupnje goriva već sada se primjenjuje za namjene korištenja plavog goriva kod ribolova i akvakulture.

Slijedom navedenog Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture potrebno je do 15. veljače 2013. (petak)  pisanim putem dostaviti listu brodova/brodara i količine goriva. Obzirom na kratak rok, od ministarstva je zatražena prolongacija, no svejedno molimo da se pokuša održati traženi rok.

Molimo da se u Ured stručne službe jave pozivom na 856 509 sljedeći podaci:

·         Naziv obrta i vlasnik

·         Naziv plovila

·         Potrošnja izražena u litrama

·         Snaga motora u kW

·         Ostvareni rad u prevaljenim nautičkim miljama

·         i satima rada motora

Temeljem dostavljenih podataka, stručne službe Ministarstva predložiti će visinu godišnje kvote koja će se primjenjivati za svakog pojedinačnog imatelja krtice (brodara-korisnika oslobođenja) i ista će se izdati po plovilu.

 

Udruženje obrtnika Labin

 

rabac udruženje obrtnika vlasnici brodica prijevoz putnika