UDRUGA ZA MLADE ALFA ALBONA PREDSTAVILA REZULTATE PROJEKTA „STUDIJA MLADIH GRADA LABINA“ I PROGRAM OVOGODIŠNJIH ART DAYS-A DANA UMJETNOSTI

UDRUGA ZA MLADE ALFA ALBONA PREDSTAVILA REZULTATE PROJEKTA „STUDIJA MLADIH GRADA LABINA“ I PROGRAM OVOGODIŠNJIH ART DAYS-A DANA UMJETNOSTI

28.8.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u Maloj vijećnici Grada Labina s početkom u 10,00 sati održana medijska konferencija Udruge za mlade Alfa Albona , na kojoj su prisustvovali Alen Halilović (predsjednik Udruge za mlade Alfa Albona), Jelena Batelić (potpredsjednica Udruge za mlade Alfa Albona, predsjednica Savjeta mladih Grada Labina), Andrej Pevec (predstavnik Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule) i Bruno Hrvatin (pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti).


Studija mladih grada Labina projekt je udruge sa svrhom da se ustanove i analiziraju osnovne značajke društvenog položaja, problema i potreba mladih sa područja grada Labina i okolice, a dobiveni rezultati koristiti će se prilikom stvaranja budućih programa za mlade. Sredstva za projekt „Studija mladih Grada Labina“ dobivena su putem natječaja Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva „Mali projekti u zajednici“ gdje je projekt ocijenjen kao jedan od šest najboljih u Istarskoj županiji.


Ovom prilikom predstavljena je i publikacija proizašla iz projekta koja je važan doprinos za razumijevanje i unaprjeđenje života mladih, a predstavnicima institucija, udruga i lokalnim tijelima vlasti osigurava koristan instrument za kreiranje, provođenje mjera i aktivnosti za mlade na lokalnoj razini. Ovom studijom Udruga za mlade želi potaknuti lokalnu zajednicu na odgovornost prema mladima, njihovo uključivanje i mogućnost djelovanja te ukazati na važnost potreba i problema uz zagovaranje održivih rješenja.


Nakon predstavljanja projekta i same publikacije, slijedilo je i predstavljanje ovogodišnjeg izdanja Art days-a – dana umjetnosti čiju organizaciju potpisuje Udruga u suradnji sa Savjetom mladih Grada Labina. Cilj ovog festivala prvenstveno je poticanje na kreativno stvaralaštvo mladih, afirmacija umjetnika te pružanje prilike za izlaganjem rukotvorina iz svih umjetničkih sfera.


U sklopu Art days-a održati će se i brojna popratna događanja, poput radionica, izložbi, kazališnih predstava i glazbenih koncerata. Posebno valja istaknuti brojne događaje za djecu: 2 kazališne predstave, dječju izložbu, radionicu izrada stvari od papira i likovnu radionicu sa mini izložbom polaznika radionice. Od radionica tu su još radionica izrada svijeća te radionica izrade verižnjača – srednjovjekovnih žičanih košulja, od izložbi „Šape u fokusu“ Udruge za mlade Carpe diem koji su za ovu incijativu dobili nagradu Agencije za mobilnost i programe EU za najbolju inicijativa mladih u Hrvatskoj, izložbu fotografija Lili Lee Rušnjak, humoristični program Kuc Kuc Cabaret Ri Teatra, te dva koncerta, labinskog rock benda Mezcall Moon te irskog benda The Cannons.


Sponzori ovogodišnjih Art Days-a su Grad Labin, Savjet mladih Grada Labina, Tiskara Sušak, Level 52, Pizzeria Napoli, Jedinstvo Labin i Vinarija Solave.

 

PR

 

udruga alfa albona art days studija nmvn