Udruga za mlade Alfa Albona na umrežavanju slovenskih i hrvatskih neprofitnih organizacija u Kopru

Udruga za mlade Alfa Albona na umrežavanju slovenskih i hrvatskih neprofitnih organizacija u Kopru

3.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak je u Središču Rotunda, u Kopru održan zajednički prekogranični susret - umrežavanje između slovenskih i hrvatskih neprofitnih organizacija i društvenih poduzeća na temu: Društvenim poduzetništvom do promjena!

 

Cilj događanja bio je umrežiti organizacije civilnog društva iz regije sa partnerskim organizacijama iz Slovenije te omogućit korištenje dostupnih resursa i EU natječaja u kreiranju vlastite lokalne zajednice. 
Na događaju osim Hrvatskih organizacija iz Istre, sudjelovale su i organizacije iz Slovenskih regija: Obalno-kraške, Primorsko-notranjske, Goriške in Gorenjske regije, ali i sudionici iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije. 

 

 

Uvodno su sudionike pozdravili Helga Može Glavan upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Tadej Slapnik iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Slovenije te Jurij Mazek iz Ministarstva za javnu upravu Republike Slovenije. Nakon čega su uslijedile prezentacije primjera dobre prakse iz Slovenije Zavod Gost na Planoti, Lokve i Brinjevka, Sežana , te Hrvatske Udruge za mlade Alfa Albona iz Labina te Centra za inkluziju i podršku u zajednici. 


U drugom djelu susreta sudionici su se podijelili u 5 skupina (Ruralni razvoj, Okoliš, Socijalna inkluzija, Turizam i Poljoprivreda) kako bi u grupama raspravljali o mogućim suradnjama i projektima a pogotovo sa ciljem stvaranja trajnih prekograničnih veza u području društvenog poduzetništva.


Svaka je grupa prezentirala svoje radove na kraju kao i pomoć koju trebaju da realiziraju predložene aktivnosti, na samim organizatorima je ostalo da sudionike podsjete i potaknu da iste i realiziraju. 
Ovo je drugo umrežavanje koje je Zaklada organizirala sa slovenskim partnerima za organizacije civilnog društva.

 

Prvo umrežavanje je održano prošle godine u Umagu, ove godine u Kopru a sljedeće godine će se ponovo održati u Hrvatskoj. Želja Zaklade je da ono postane tradicionalno umrežavanje organizacija iz Hrvatske i Slovenije, kao platforma novih i inovativnih suradnji.

 

 

PR

 

 

 

 

umrežavanje udruga alfa albona alfa albona neprofitne organizacije udruge civilno društvo