Udruga "Put" promovirala priručnik o vodama

Udruga "Put" promovirala priručnik o vodama

19.3.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Udruga «Put» danas je promovirala priručnik «Čovjek-to je voda». U Udruzi su uvidjeli važnost tog cijenjenog izvora života- vode te su upravo na tu temu napisali priručnik. Kako se približava 22. ožujka 2008. odnosno Svjetski dan obilježavanja voda inspirirani upravo tom tematikom odabrali su današnji dan za promociji priručnika. Priručnik ima stručni karakter te je prihvaćen kao stručna literatura za učenike sedmih razreda osnovne škole.

Priručnik, u kojem se na popularnoznanstveni način predstavljaju značajke vode u prirodi, njena biokemijska svojstva i zaštita te sustav vodoopskrbe, predstavit će sami autori, članovi projektnog tima udruge i stručni suradnici Lori Luketa Dagostin, Ljiljana Dravec i Josip Rubinić.

Priručnikom su nastojali djeci približiti problematiku voda. Smatraju da upravo najmlađe generacije treba educirati i pravilno usmjeravati , jer će upravo oni ako budu pravilno educirani jednoga dana razumnije gospodariti vodama. Pokrovitelji projekta su Istarska županija, Grad Labin, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Vodovod d.o.o.- Labin

 

voda Udruga Put Lori Luketa Dagostin Čovjek to je voda zdravlje