UDRUGA ZA MLADE ALFA ALBONA ORGANIZIRA RAZNE AKTIVNOSTI ZA MLADE U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA MLADIH

UDRUGA  ZA MLADE ALFA ALBONA ORGANIZIRA RAZNE AKTIVNOSTI ZA MLADE U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA MLADIH

26.5.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Šesto izdanje Europskog tjedna mladih obilježavat će se diljem Europe u tjednu između 26. svibnja i 2. lipnja 2013. Europski tjedan mladih 2013 sastojat će se od čitavog niza događaja i aktivnosti koje će se organizirati u svih 33 zemalja koje sudjeluju u programu EU Mladi na djelu čija je koordinacija i organizacija događaja povjerena Nacionalnim agencijama za program Mladi na djelu.

Glavne teme kojima se bavi ovogodišnji Europski tjedan mladih su: 25. godišnjica uspješne provedbe europskih programa za mlade; aktivno građanstvo (u kontekstu Europske godine građana); aktivno sudjelovanje mladih u društvu te u izborima za Europski parlament koji će se održati 2014. godine.

U velikom broju hrvatskih gradova biti će organizirani razni događaji s ciljem informiranja mladih o njihovim pravima kao europskim građanima, a pogotovo o mogućnostima financiranja kroz razne europske programe kojih je i Hrvatska dio.

Udruga za mlade Alfa Albona organizira različite aktivnosti povodom Europskog tjedna mladih. Od ponedjeljka 27.05. do srijede 29.05. na Zelenicama (kod pošte) će u periodu od 10,00 do 13,00 sati svaki dan biti EU Info punkt na kojem će mladi moći pronaći sve informacije vezane uz Europske programe za mlade i mogućnostima koje im se pružaju. Isti dan, s početkom u 20,00 sati u caffe baru Design EVS volonteri udruge,  David Nacher i Dagmara Jablonska održati će dva zabavno-edukativna kviza „Koliko znam o EU?" i „Mladi u EU" kroz neformalno druženje. Pobjednicima kviza biti će dodijeljene simbolične nagrade.

U utorak, s početkom u 17,00 sati članovi Udruge za mlade Alfa Albona u Centru za mlade Pula (Udruga ZUM) predstaviti će program Europske volonterske službe. Srijeda se pak nastavlja dolaskom Udruge ZUM u Labin, koja će u 19,00 sati u prostorijama Udruge za mlade Alfa Albona (Kalić 2) predstaviti regionalni časopis „3ska!!!" i održati novinarsku radionicu.

U četvrtak, na frekvencijama Radio Labina u 13,30 sati, emisija za mlade Info centar biti će posvećena Europskom tjednu mladih, a u 18,00 sati u prostorijama Udruge za mlade Alfa Albona (Kalić 2) održati će se izložba  sa međunarodne razmjene mladih "Dream, dance, design" između Latvije i Hrvatske koja se održala od 20.-27.04. u Labinu. Na izložbi će svi posjetitelji imati prilike vidjeti kostime s predstave "Mjesto pod suncem" koja je nastala u sklopu projekta te projekciju fotografija nastalih za vrijeme razmjene.

U petak, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Labina održati će se u Maloj vijećnici Grada Labina s početkom u 18,00 sati predstavljanje Erasmus programa - programa koji mladima omogućuje sudjelovanje u europskim obrazovnim projektima, te skupnoj i individualnoj mobilnosti.

 

Jelena Batelić, PR

 

 

eu europski tjedan mladih mladi udruga alfa albona savjet mladih grada labina savjet mladih mladi