Učitelji Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana na Stručnom skupu u Zagrebu

Učitelji Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana na Stručnom skupu u Zagrebu

4.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učitelji Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana pri Pučkom otvorenom učilištu prezentirali  su vlastiti školski projekt  „Sol Fa Labin" kao primjer dobre prakse na Stručnom skupu učitelja i nastavnika teorijskih glazbenih predmeta  u  Glazbenoj  školi „Vatroslav Lisinski „ u Zagrebu .

 

 

Na stručnom  skupu održanom , 02.listopada 2013. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje prisustvovali su  učitelji Zagrebačke i Sisačko- moslavačke županije.

 Tema seminara: ‘Socijalni aspekti i kreativni metodički postupci u suvremenoj koncepciji nastave solfeggia'', koju je pripremio i vodio  učitelj solfeggia mr.sc. Nikola Lovrinić.

  

U prvom dijelu seminara prof. Lovrinic upoznao je  sudionike skupa o vlastitim metodama rada u nastavi solfeggia te rezultatima opsežne ankete koju je proveo s našim učenicima. Potom je okupljenim kolegama iz Zagreba te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, prezentiran naš školski kviz Sol Fa Labin kao primjer dobre prakse koji su potpomogli Đenana Levak, Melita Lasek i Marijano Atanasković. Učenici 3. i 4. razreda glazbene škole Vatroslav Lisinski, rado su se odazvali pozivu svojih učitelja i s posebnim zanimanjem učestvovali u kvizu na kojem su pokazali spretnost i snalažljivost u rješavanju postavljenih zadataka, od igre  Asocijacija, ritamske i intonacijske igre Napravi red, povezivanja slušnih primjera s njihovim notnim zapisom, pa do svima zanimljive igre Memory, koju su učenici prilično brzo i uspješno riješili. Na kraju seminara, pedesetak učitelja teorijskih glazbenih predmeta burnim je aplauzom pozdravilo predstavljeni projekt, nakon čega su uslijedila pitanja i razgovor o kreativnoj nastavi solfeggia u glazbenim školama.

 

Prisustvovanje i učestvovanje labinskih profesora  na Stručnom skupu omogućio je Grad Labin, koji uvijek vrlo rado daje podršku  Glazbenoj školi.

 

POU Labin, PR

 

 

ogš ogš matka brajše rašana pou labin edukacija stručni skup pou