Učenici SŠMB-a sudjelovali u Hanfinom natječaju „Osiguraj svoju budućnost“

Učenici SŠMB-a sudjelovali u Hanfinom natječaju „Osiguraj svoju budućnost“

29.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca (22.- 28. ožujka 2021.), uključili su se učenici 4. razreda ekonomskog usmjerenja u sklopu predmeta Bankarstvo i osiguranje. Na poticaj nastavnice Gabriele Dundara učenici su sudjelovali natječaju „Osiguraj svoju budućnost“ koji je raspisala Hanfa. Natječaj je namijenjen učenicima srednjih škola s područja Republike Hrvatske, a cilj je potaknuti mlade da razmišljaju o svojoj budućnosti te da shvate važnost mirovinskog sustava u Hrvatskoj.

Video uradak učenika kojim se prijavljuju trebao je odgovoriti na temeljna pitanja:

1. Što je dobrovoljna mirovinska štednja?

2. Koje su prednosti štednje za mirovinu?

3. Kakav biste život željeli u mirovini i čime biste to osigurali?

Prijavljeni video radovi morali su biti autorski te su mogli biti u obliku glumljenog skeča, rasprave, intervjua, montažnog kratkog filma ili nekog drugog video sadržaja. Radeći u parovima ili individualno izradili su četiri animirana filma u kojima su odgovorili na zadana pitanja. Bilo je veoma teško odlučiti koji je film najbolji, jer je škola mogla prijaviti samo jedan rad. U odluci su sudjelovali nastavnici struke i školska knjižničarka, a razredni pobjednici bili su Erik Franković i Valentina Kutnjak te je njihov rad odabran za sudjelovanje u natječaju.

Iako ovaj put nisu pobijedili na natječaju, u njihovim video radovima možete pronaći korisne savjete kao osigurati bolju budućnost štednjom u dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

(Tekst i foto: Gabriela Dundara)

hanfa ekonomija srednja škola mate blažina