Učenici SŠMB-a sudjelovali na radionicama u sklopu INFOBIP SPARKS programa i Twinning programa

Učenici SŠMB-a sudjelovali na radionicama u sklopu INFOBIP SPARKS programa i Twinning programa

16.1.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 11.01.2020., učenici Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovali su na radionici u sklopu INFOBIP SPARKS programa kojeg provodi tvrtka Infobip iz Vodnjana.  Cilj programa je promicanje STEM područja među mladima. Radionicu su vodili gospodin Mladen Todić uz asistenciju gospođe Valentine Vitas.
Učenici su upoznali osnove Scratch-a i izradili jednostavnu računalnu igru te dobili i prigodne poklone Infobipa na čemu se i ovim putem zahvaljujemo. Po završetku radionice učenici su imali i kratki razgled Pangea kampusa u sklopu tvrtke kojeg je vodila gospođa Marita Berleković.

Dana 9. siječnja 2020. u informatičkoj učionici Srednje škole Mate Blažine Labin održana je radionica za nastavnike i stručno osoblje Škole pod nazivom "eTwinning za početnike – radionica web alata". Radionicu je održala eTwinning ambasadorica Andreja Sedlar. Sudionici radionice mogli su se upoznati s mogućnostima koje nudi eTwinning portal, dobrobitima sudjelovanja učenika i nastavnika u projektima i aktivnostima.
"Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+ program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta." Ove školske godine Srednja škola Mate Blažine Labin sudjeluje u četiri Erasmus+ projekta, a pritom i u eTwinning aktivnostima.
Objava Ambasadorice Andreje Sedlar na Facebook-u OVDJE!

srednja škola mate blažine radionica obrazovanje twinning