Učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ s Predsjednikom na sok

Učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“  s Predsjednikom na sok

25.10.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U nedjelju, 24.listopada 2010. učenici OŠ Ivan Goran Kovačić sa svojim učiteljicama posjetili su predsjednika države, Ivu Josipovića, na Pantovčaku. Susret s predsjednikom  realiziran je u sklopu školskog projekta „S predsjednikom na kavu ili nešto drugo“ koji su za školski kurikulum osmislile učiteljice Davorka Vadanjel, Romina Licul, pedagoginja škole Nada Švraka te učiteljica Marina Hrvatin.

 


Učenici su prigodnim programom predstavili svoju školu, uspjehe na natjecanjima te projekte koje provode s ciljem očuvanja istrorumunjskog govora, posebnosti ovoga kraja. Dalen Načinović, učenik V.r. „počastio“ je predsjednika svirkom na mihu, a učenice Karla Novaković, Andrea Ćorić i  Petra Honović  pod vodstvom učiteljice glazbene kulture, Sandre Novaković, odvele su predsjednika u Istru  otpjevavši narodnu istarsku pjesmu „ Oj Tonina“ i to uz pratnju harmonike čijim je tipkama prebirala učenica Roberta Radović.  Djeca kao djeca obasipala su predsjednika pitanjima na koja je on strpljivo odgovarao. Za uspomenu na ovaj susret učenici su predsjedniku poklonili kravatu s motivom stola Ćirila i Metoda čiji je dizajn osmislila učenica VIII.r. Kerol Rabar.

Susret s predsjednikom protekao je u ugodnoj atmosferi i zasigurno je to jedan od onih doživljaja koji će se ovim „privilegiranim“ učenicima, koji su imali čast rukovati se s trećim predsjednikom lijepe naše, urezati  u sjećanje za cijeli život.Od profesorice likovne kulture, Davorke Vadanjel, doznali smo što su djeca poklonila Predsjedniku (Prilog Davorka Vadanjel).(Radio Labin)

 

 

OŠ Ivana Gorana Kovačića Čepić

 

 

oš ivana gorana kovačića čepić kava s građaima predsjednik davorka vadanjel