Učenici održali terensku nastavu u Zagrebu

Učenici održali terensku nastavu u Zagrebu

19.10.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 6.10. učenici 3., 4. i 7. razreda OŠ Vitomira Širola Paje iz Nedešćine sa učiteljicama Jasnom, Andreom, Sandrom i Suzanom bili su u Zagrebu na terenskoj nastavi . Obišli smo HRT gdje nas je urednica Lejdi Oreb provela kroz sve dijelove rada u informativnom, zabavnom i radijskom programu. Skoro tri sata magične privlačnosti u zgradi  HRT-a! Sjedili smo u stolicama Danijelinog Osmog kata, skrivali se iza pregrada Tarikovog kviza „100 prema jedan" i mahali u prazno u „plavoj sobi" vremenske prognoze (ona je zbilja plava i u njoj zbilja nema ničega). Čak smo sudjelovali u radijskoj emisiji „Gladne uši" koje vodi Ljudevit Grgurić-Grga koji nas je direktno u eter predstavio i pozdravio.

Iako je bio kišni dan dolaskom pred Katedralu kiša je, gle čuda, prestala.Nakon razgledavanja Katedrale i Markovog trga vozili smo se  uspinjačom, prošetali Dolcem, slikali se kraj Kumice, razgledali kip bana Jelačića i bacili novčić za sreću u Manduševac.

Zatim smo otišli u Tehnički muzej gdje nas je vodič upoznao sa starinskim načinom  gašenja požara, starim alatima i nekadašnjim prometnim sredstvima. Svidjeli su nam se stari vlakovi i avioni, a starinska zubarska stolica izazvala je jezu. U tom je muzeju sve bilo staro, samo smo mi bili mladi.

Nakon ugodne i vesele vožnje autobusom za tren smo došli kući. Jedva čekamo sljedeću terensku nastavu. 

Učiteljice:

Jasna Pajcur i Suzana Cvijić-Jeremić

 

OŠ Vitomir Širola Pajo - Nedešćina

(Na linku možete pročitati i dojam jednog učenika o izletu u Zagrebu)

 

 

obrazovanje zagreb oš vitomir širola pajo terenska nastava nastava nedešćina