Učenici iz Labina i Pazina osvojili HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU!

Učenici iz Labina i Pazina osvojili HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU!

5.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 23. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na  području matematike i fizike, a od 2005. godine i najboljim mladim elektrotehničarima. Među nagrađenima se nalaze i učenici s područja Istarske županije.

 

Nagrađeni mladi matematičari su Karlo Frankola, učenik Srednje škole Mate Blažine iz Labina te Patrik Matošević, učenik Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

 

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dobilo je 38 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. godine dodijelio ukupno 719 nagradu IMAM ŽICU!.

 „Hrvatska elektroprivreda je tvrtka znanja, znanja kojeg akumuliramo više od 120 godina. U obrazovanje naših radnika, sadašnjih i budućih, ulažemo značajna sredstva. Ove smo godine sklopili ugovore o stipendiranju s 26 studenata diplomskih studija, dok smo u posljednjih desetak godina stipendirali više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta. Bilo bi nam drago da i netko od vas izabere HEP za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru. Stručnih je i znanstvenih izazova mnogo: razvoj elektromobilnosti, uvođenje pametnih mreža, sustavi gospodarenja energijom...", poručio je nagrađenim učenicima Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP-a.

 

Dobitnici  nagrade  su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter.

 

imam žicu karlo frankola nagrada