Učenici i profesori labinske Srednje škole na samom vrhu županijskog natjecanja iz matematike

Učenici i profesori labinske Srednje škole na samom vrhu županijskog natjecanja iz matematike

2.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Natjecanje je održano u Gimnaziji Pula 28.2.2018., a organiziralo se u dvije kategorije: varijanta A za prirodoslovno-matematičke gimnazije i varijantu B za ostale gimnazije i strukovne škole.
Iz naše škole na županijskom natjecanju, nakon provedenog školskog natjecanja, pozvano je 7 učenika. U varijanti B naši su učenici postigli izvrsne rezultate – dva prva, dva druga i dva treća mjesta i jedno četvrto!

U kategoriji prvih razreda učenik Mateo Dobrić, mentorica Vesna Tupac Prosen, je osvojio 1. mjesto, a učenik Petar Dundara, mentorica Roberta Germin Mileta, 3. mjesto.


U kategoriji drugih razreda učenik Martin Šverko, mentorica Roberta Germin Mileta, osvojio je 2. mjesto, a učenica Lana Klobas, mentorica Vesna Tupac Prosen, 3. mjesto.


U kategoriji trećih razreda učenika Karlo Frankola, mentor, mentorica Ticijana Šumberac, osvojio je 1. mjesto, a učenik Marko Damjanić, mentor Đani Žufić, osvojio je 2. mjesto.


U kategoriji četvrtih razreda, učenik Lukas Bašić, mentorica Roberta Germin Mileta, osvojio je 4. mjesto.


Ukupno je na županijskom natjecanju u obje kategorije sudjelovalo pedesetak učenika iz svih škola Istarske županije.
Nakon provedenog županijskog natjecanja Državno povjerenstvo za natjecanje poziva učenike na državno natjecanje koje će se ove godine održati u Poreču.
(Tekst: Đani Žufić, foto: Čedomir Ružić)


ssmb.hr

srednja škola mate blažina natjecanje matematika martin šverko mateo dobrić lana klobas lukas bašić marko damijanić karlo frankola