Prvi maj M - Prvi maj

Učenici Dan Planeta Zemlje obilježili u Rockwoolu

Učenici Dan Planeta Zemlje obilježili u Rockwoolu

22.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Učenici područne Osnovne škole Sveta Katarina danas su na Dan planeta Zemlje posjetili Rockwoolovu tvornicu. Podsjetimo, ove se godine taj dan u cijelom svijetu obilježava pod motom Za zelenu generaciju. Upravo nas je ove generacija učenika podsjetila na dobro poznatu izreku kako „Zemlja ne pripada nama, već mi pripadamo Zemlji". 

Naši mladi, ali ekološki osviješteni posjetitelji obišli su dijelove proizvodnog pogona u kojima se skladišti kamen te pogledali dio u kojem se gotova kamena vuna slaže na palete i pakira. Najviše su ih dojmile dvije vrijedne radnice - Nives i Margita. Naime, riječ je o robotima koji neumorno slažu ploče kamene vune na palete.  

Nakon obilaska tvornice, učenici,  učiteljice i Marco Boi zajedno su posadili ukrasnu trešnju u krugu tvornice. Učenici su stablo nazvali Katarina. Tom su prigodom pored posađenog stabla učenice i učenici održali recitaciju pjesme o očuvanju prirode, pročitali nekoliko sastavaka te uručili mapu s ekološkim porukama koju su sami izradili.

 

„Sadnjom stabla na simboličan smo način željeli obilježiti ovaj vrlo važan dan. Odlično surađujemo s lokalnom osnovnom školom. Stoga smo danas organizirali jednu malu prezentaciju koja je imala kako edukativnu tako i informativnu, ali i zabavnu komponentu. Jako nam je drago da su nas školska djeca posjetila, bila nam je čast ugostiti ih. Zajedno smo proveli jedno jako lijepo prijepodne," rekao je Marco Boi, tehnički direktor. 

Početkom ove godine Rockwool je svojom donacijom osigurao sredstva za kupnju i ugradnju novih vrata i prozora u područnoj školi Sveta Katarina. Na taj je način Rockwool zasigurno pridonio boljoj kvaliteti rada i boravka učenika i učitelja u ovoj maloj školi u neposrednoj blizini Rockwoolove tvornice.  

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

rockwool marco boi dan planeta zemlje učenici