Uberi zdravlje pod nogama!

Uberi zdravlje pod nogama!

29.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Ne privlače u Istri publiku samo priredbe u čast osušenom svinjskom butu ili dobroj kapljici. To je iznova dokazao treći trodnevni Festival samoniklog bilja, jučer zaključen u Kršanu: u veliki šator na Pristavu, tu "najveću apoteku na svijetu", sjatilo se mnoštvo posjetitelja iz šire regije.

U potrazi za pročišćenjem od svakodnevice, umorni od TV reklamnog "za nuspojave upitajte svog liječnika ili ljekarnika" bombardiranja, bili su spremni sažvakati svaku travku, ne bi li pronašli šifru za put u zdraviji život. Na raspolaganju su im, pod devizom "Ne beri brigu, uberi bilje", stajali proizvodi 50-ak izlagača iz cijele Hrvatske, radionice, brojna predavanja stručnjaka te kulinarska "zelena" iznenađenja.

Proizvođači ljekovitih pripravaka otkrili su svoja rješenja za disfunkcije od glave do pete: od prhuti do kurjih očiju. Ublažavanje stresa, proljetno čišćenje, prokrvljenost organizma, neki su od spominjanijih blagotvornosti oko štandova s eteričnim uljima, svakovrsnim čajevima, eliksirima, rakijama, medom, sirovom hranom, prirodnom kozmetikom. Još je samo falilo malo vilinskog praha.

Mnoge travke našle su se u delicijama kulinarskog kutka Festivala, koji je potvrdio da domaći ugostitelji hoće graditi prepoznatljivost menija na samoniklom bilju. (Piše Igor RADIĆ; Snimio Saša MILJEVIĆ)

festival samoniklog bilja bilje kršan