U utorak uvodna prezentacija novog gradskog EU projekta

U utorak uvodna prezentacija novog gradskog EU projekta

7.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U utorak, 11. lipnja, od 12 sati u školskom restoranu SŠ Mate Blažina u Labinu održava se uvodna konferencija EU projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda „Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine“.

Konferenciji će prisustvovati nositelj projekta i partneri. Svrha projekta je pružiti novi model aktivacije mladih i učenika osnovne škole na tržištu rada koji bi na razini lokalnih partnerstava za zapošljavanje omogućio stjecanje novih znanja i efikasnih praksi za preveniranje nezaposlenosti mladih te jačanje njihovih kapaciteta za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Projektom se kroz suradnju članica Lokalnih partnerstava za zapošljavanje srednje škole i Grada Labina s osnovnom školom, područnim uredom HZZ Pula i Ispostavom Labin te gospodarstvenicima omogućuje ciljnim skupinama - učenicima i mladim nezaposlenim da se aktiviraju na tržištu rada.

Projektom se utječe na usmjeravanje mladih nezaposlenih i učenika u zanimanja za koja imaju najjače kapacitete te se time jača potencijal lokalne zajednice za dobivanje kvalitetnijeg kadra. Također, pravovremenim se informiranjem i usmjeravanjem u deficitarna zanimanja i samozapošljavanje prevenira nezaposlenost mladih i učenika na lokalnom tržištu rada, jer uz stručnu potporu u procesu profesionalne orijentacije, stvaraju se realnija očekivanja kod odabira određenog zanimanja.

Nezaposlenim mladima se kroz projekt jačaju kompetencije kvalitetnog predstavljanja poslodavcima, informira ih se o mogućnostima samozapošljavanja kako bi se potaknulo korištenje HZZ mjera za samozapošljavanje. Ciljana skupina u ovom projektu su mladi nezaposleni koji kroz kombinaciju profesionalnog usmjeravanja i usavršavanja za zapošljavanje samozapošljavanje jačaju svoje sposobnosti i motivaciju za aktivaciju na tržištu rada te učenici sedmog razreda osnovne škole, koji kroz projekt upoznaju svoje kapacitete uz naglasak na popularizaciji deficitarnih zanimanja turističko-hotelijerskog smjera te tehničkog usmjerenja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

PROGRAM KONFERENCIJE:

11:45 – 12:00    Registracija sudionika i kava dobrodošlice

12:00 – 12:10    Pozdravni govor

Gradonačelnik Grada Labina / izaslanik Gradonačelnika

12:10 -12:20 Predstavljanje projekta

Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina

12:10 – 12:30 Predstavljanje nositelja i partnera projekta

Čedomir Ružić, ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin

Miro Alilović, ravnatelj Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin

Alek Dragojević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina

12:30 – 12:35 Predstavljanje web stranice projekta i Facebook stranice projekta

Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina

12:35 – 12:45 Pitanja i prijedlozi

12:45 – 13:00 Zaključak konferencije, druženje uz zakusku, prigodni pokloni

eu projekt prezentacija zapošljavanje karijere