U tri prometne nesreće dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena

U tri prometne nesreće dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena

1.7.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na području Labina u subotu su dvije osobe teško, a jedna je lakše ozlijeđena u tri prometne nesreće. Sve su se nesreće dogodila na dva kotača, a u jednoj je sudjelovao i 11-godišnje dijete. Iako su dvojica teško ozlijeđena nitko od stradalih nije u životnoj opasnosti.

Prometne su počele ujutro kada je teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći kod Vineža u Labinu zadobio 31-godišnjak s područja Marčane, u subotu oko 8.50 sati. Prometna nesreća se dogodila kada je 31-godišnjak upravljao mopedom Gilera pulskih oznaka iz mjesta Vinež prema mjestu Veli Golji te je u oštrom lijevom zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor i pao na kolnik. Moped i vozač su nakon pada otklizali na suprotnu kolničku traku kada je udario u automobil Škodu pulskih oznaka kojom je upravljao 68-godišnjak iz suprotnog smjera. U automobilu i na mopedu nije bilo putnika. Radi zadobivenih teških ozljeda mopedista je prebačen u riječki KBC na Sušaku gdje je zadržan na liječenju, a protiv njega slijedi podnošenje obveznog prekršajnog naloga zbog prekršaja u prometu.

Potom nešto kasnije ujutro je vozač motocikla 24-godišnjak s područja Labina teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na cesti od Svete Marine prema Labinu u subotu oko 10.45 sati. Prometna nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak upravljao motociklom Yamaha pulskih oznaka prema Labinu i udario u zadnji dio Citroena pulskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak iz Labina ispred njega u istom smjeru. Naime, Citroen je bio zaustavljen na uskom djelu kolnika radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera kada je naletio motocikl. U nesreći je teško ozlijeđen motociklista i prebačen je u pulsku Opću bolnicu radi liječenja. U automobilu se pored vozača nalazila i 45-godišnja putnica. Protiv vozača motocikla slijedi podnošenje obveznog prekršajnog naloga.

U popodnevnim satima je 11-godišnji dječak lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 15.40 sati u Labinu. Prometna nesreća se dogodila kada je dječak vozio bicikl Ulicom Zelenice i dolaskom u zavoj je naglo zakočio i udario u automobil VW kojim je upravljala 61-godišnja žena. Naime, vozačica je vidjela biciklistu i stala je na vrijeme. Ozlijeđeni maloljetni biciklist prevezen je s ozljedom glave u KBC Rijeka na daljnju medicinsku obradu te je potom pušten. (M. S.)


prmetna nesreća crna kronika tjelesna ozljeda policija