U TRGETU SE POSTAVLJAJU DVA PONTONSKA GATA SA 160 VEZOVA Lučica će ubrzo imati ukupno 294 veza

U TRGETU SE POSTAVLJAJU DVA PONTONSKA GATA SA 160 VEZOVA Lučica će ubrzo imati ukupno 294 veza

3.6.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U Trgetu je u tijeku postavljanje još dva pontonska gata s novih 160 vezova pa će tamošnja lučica, kad radovi budu dovršeni sredinom lipnja, imati ukupno 294 veza. Riječ je o   drugoj i završnoj fazi izgradnje lučice s komunalnim vezovima, a radovi su započeli 26. svibnja.


PO završetku radova slijedi pregled Hrvatskog registra brodova i dozvola za uporabu. Sidreni sustav postavlja tvrtka BSK iz Rijeke, a pontone tvrtka Marinetek. U ukupnoj investiciji od 11 milijuna i 126 tisuća kuna ova faza teška je 4,5 milijuna kuna, u čemu s tri milijuna sudjeluje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ostalo financira Istarska županija. Lučka uprava i Općina Raša namjeravaju lučicu Trget u budućnosti proširiti u luku s oko 700 vezova.

Prva faza tog projekta bit će izgradnja sidrišta ispred lučice na kojem će biti premještena plovila koja se sada nalaze ispred plaža. To će omogućiti uređivanje plaža s postavljanjem psihološke brane čime će Trget postati reprezentativno turističko mjesto. U drugoj fazi bit će izgrađena luka za premještena plovila i dijelom za nautički turizam, rekla je Antonela Mohorović Kožuh, ravnateljica Lučke uprave Rabac pohvalivši pri tom angažman načelnice općine Raša Glorije Paliske i saborskog zastupnika iz Labina Tulija Demetlike bez kojih, kako kaže, ne bi bilo ove investicije.


Branko Bio0čićtrget vezovi glorija paliska antonela mohorović kožuh ponton