U tijeku natječaj za podnošenje prijava za dodjelu IPARD sredstava

U tijeku natječaj za podnošenje prijava za dodjelu IPARD sredstava

9.12.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je prvi javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu IPARD sredstava za Mjeru 301 i Mjeru 302.

 

Prihvatljivi korisnici Mjere 301„Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ su Jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi do 10.000 stanovnika).

 

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“ imaju fizičke i pravne osobe, u rangu mikro poduzeća, u sustavu PDV-a sukladno Prilogu III Pravilnika, 100% u privatnom ili do 25% u državnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba koje udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom.

Za Mjeru 301 rok za podnošenje prijava počinje teći od 06. prosinca 2010. i traje zaključno do 31. siječnja 2011. godine, dok za Mjeru 302 rok za podnošenje prijava počinje teći od 03. siječnja 2011. i traje zaključno do 31. ožujka 2011. godine.

 

Sljedeći sektori prihvatljivi su za ulaganja unutar Mjere 302:

A)    Sektor ruralnog turizma,

B)    Sektor tradicijski obrti,

C)    Sektor izravna prodaja,

D)    Sektor slatkovodnog ribarstva,

E)     Sektor usluga,

F)     Sektor prerade na poljoprivrednim gospodarstvima,

G)    Sektor proizvodnje gljiva,

H)    Sektor obnovljivih izvora energije.

 

Detaljne upute za podnošenje prijava nalaze se u Pravilniku i Vodiču za korisnike, koji su dostupni na web-stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: www.apprrr.hr i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja: www.mps.hr.

 

Svu potrebnu dokumentaciju vezano za Mjeru 301 možete pronaći na: http://www.apprrr.hr/mjera-301-108.aspx , a za Mjeru 302 na slijedećoj web stranici : http://www.apprrr.hr/mjera-302-109.aspx.

 

Više na stranicama Labin.hr

 

ipard poljoprivreda natječaj fondovi eu financiranje ministarstvo poljoprivrede