U subotu zadnja besplatna interpretativna šetnja „Štorija po Labine“

U subotu zadnja besplatna interpretativna šetnja „Štorija po Labine“

8.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 10. travnja  Grad Labin i TZ Labin Rabac za svoje građane organiziraju interpretativnu šetnju Istra Inspirita u kojoj će posjetitelji biti svjedoci labinske prošlosti, one bliže i malo dalje. Baš kao i kroz prošlost našeg podneblja, u pripovijedanjima se isprepliću trenuci izgradnje, napretka, sreće, ali i teškog i mukotrpnog rada kroz koju će posjetitelji saznati sve o teškom rudarskom životu, ali i poznatim ličnostima vezanim za istarsku povijest - Matiji Vlačiću Iliriku (Matija Ljuba) i Giuseppini Martinuzzi (Vedrana Juričić).


Šetnja započinje ispred Gradske knjižnice Labin u 10,00 sati, a završava u Starom gradu Labinu na šetalištu San Marco rudarskim obrokom.


Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen za Interpretativnu šetnju potrebna je prijava na mail: info@istrainspirit.hr  do petka 9. travnja.


Inspirativna šetnja dio je programa obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, a u subotu se održava zadnja besplatna šetnja.


Štorija po Labine dio je projekta Inspiracija u partnerstvu Interreg Slovenija Hrvatska, Labin Art Expressa i Turističke zajednice grada Labina.

tz grada labina štorija šetnja