U subotu posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke CRO Race

U subotu posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke CRO Race

28.9.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 28. rujna do 3. listopada te ugostiti dvadesetak biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, kroz šest etapa, na trasi većoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske. I ove će godine utrka CRO Race ponuditi brojna uzbuđenja i atrakcije, a prolazit će kroz trinaest županija te obuhvatiti neke već poznate, ali i nove destinacije.

Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental.

Biciklisti će uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Vozit će sljedećim etapama: 1. Osijek – Varaždin (237 km), 2. Slunj – Otočac (187 km), 3. Primošten – Makarska (167 km), 4. Zadar – Crikvenica (197 km), 5. Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) i 6. Samobor – Zagreb (156,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 190 zemalja.

Početak pete etape, koja zahvaća Istarsku i Primorsko-goransku županiju, smješten je u Rabac i Labin, s prolaskom kroz Pazin, Kastav, Viškovo i Rijeku te završetkom u Opatiji. Destinacijski partneri na ovoj su etapi Istarska županija, općina Viškovo  te gradovi Labin, Pazin, Kastav, Rijeka i Opatija.

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 10:00 do 15:00 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

U Rapcu će u subotu, 2. listopada za sva vozila biti zatvoren promet od početka novog dijela Rabačke rive do rotora u Rapcu u razdoblju od 8:30-11:00 sati. Glavna prometnica Rabac – Labin od rotora u Rapcu do rotora na početku uspona Aldo Negri za sav će promet biti zatvorena u periodu od 10:15 do 10:50.

Zbog prolaska biciklista ulice na potezu od ulice Aldo Negri na usponu za Stari grad, ulice Svete Katarine – gradsko groblje – Kranjci – Salakovci – Kapelica - Labin Zelenice, bit će zatvorene za promet od trenutka dolaska pa do trenutka prolaska svih sudionika biciklističke utrke, pratnje i organizacijskih vozila. Prekid javnog prometa kroz te ulice trajat će otprilike 20 minuta, izuzev ranije najavljenih zatvaranja.

Start u Rapcu zakazan je u 10:30, u Starom gradu ih očekujemo u 10:50 sati te na Zelenicama u 11:02 sati.

Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Organizatori napominju kako će dionica B8 Istarskog ipsilona od čvora Veprinac do čvora Matulji biti zatvorena za promet u razdoblju od cca 12:30 – 13:30 sati. Zbog sigurnosti biciklista biti će onemogućen i promet vozila prema Učki s istarske strane od cca 12:00 – 13:30 sati te prema Učki s riječke strane od cca 12:00 – 14:00 sati. Zatvaranje ceste i postavljanje privremene prometne regulacije vršit će djelatnici MUP-a.

biciklizam cro race zatvorena cesta promet utrka