U subotu posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke CRO Race

U subotu posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke CRO Race

28.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 1. listopada 2022. na cestama Istarske i Primorsko-goranske županije vozit će se peta etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race od Opatije, preko Rijeke, Matulja, Poklona, Pazina, Barbana, Raše pa sve do cilja u labinskom Starom gradu.

Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija.

Labinu je ove godine pripala čast da ugosti cilj „Kraljevske etape“, a da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala.

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 11:00 do 16:00 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Valja istaknuti kako će uspon Aldo Negri za sav promet biti zatvoren u periodu od 12:00 – 19:00 sati zbog prolaska i organizacije cilja koji smješten na Titovom trgu. Mole se svi sudionici u prometu da u tom vremenu koriste obilazne pravce.

Napominjemo kako će za sav promet biti onemogućen promet od 14:00-16:00 sati iz Rapca do Labina po glavnoj cesti (i obrnuto), već će na snazi biti alternativni obilazni pravac preko Gornjeg Rapca-Ripende. Predmetni alternativni pravac se ne primjenjuje za teretni promet koji će biti zaustavljen na kružnom toku ispod Starog grada, u slučaju dolaska iz smjera Rapca.

Zbog specifičnosti lokacija održavanja cilja pete etape u Starom gradu i ne stvaranja prometnih gužvi, mole se svi posjetitelji da koriste parkirna mjesta u Podlabinu.


cro race labin promet regulacija prometa