U subotu jubilarna 5. kršonska fešta `Moje selo - moja kumpanija`

U subotu jubilarna 5. kršonska fešta `Moje selo - moja kumpanija`

18.8.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu, 23. kolovoza 2014. na SRC Pristav u Kršanu, u organizaciji mladih Kršanaca, održava se jubilarna 5. kršonska fešta "Moje selo - moja kumpanija". U 18:00 sati počinje malonogometni turnir na kojem će nastupiti osam momčadi s područja Kršana. Branitelj naslova je ekipa Lazarića. Raspored je sljedeći:

 

• 18.00 Čambarelići - Blaškovići 1
• 18.30 Pristav - Lazarići
• 19.00 Blaškovići 2 - Veljaki
• 19.30 Boljevići - Kršan.

 

Na turniru se mogu prijaviti svi mještani Kršana te igrači kojima su nona ili nono iz Kršana. Nakon utakmica za 5. i 7. mjesto, oko 20:30 sati nastupit će, kao i svake godine, najmlađi članovi KUD-a "Ivan Fonović Zlatela". Finale malonogometnog turnira je predviđeno za oko 23:00 sata, nakon kojeg slijedi natjecanje u pucanju penala, na koje se mogu svi prijaviti bez obzira na mjesto stanovanja.

Izvođenje penala odvija se po "nokaut sistemu": dva igrača uzajamno pucaju i brane dok jedan ne pogriješi i ispadne. Broj sudionika je ograničen. Najbolji prošle godine bio je Danijel Varga Pinto, koji je u finalu pobijedio Igora Dundaru.


Isti dan u 17:00 sati započinje boćarski turnir. Igrat će se "trojke". U trojci smije (a ne mora) biti maksimalno jedan registrirani igrač bilo kojeg boćarskog kluba, a ostala dva moraju biti "amateri". Pravilo je i da u ekipi moraju biti dva Kršanca, a treći igrač može biti vanjski. Naravno da je poželjno da se prijavi i ženski dio populacije. Prošlogodišnji pobjednik je ekipa BBB u sastavu Boris Lazarić, Branko Fable i Igor Bojanić.

 

Broj ekipa je ograničen na 12. Prijave za turnire se primaju preko facebooka ili na dan održavanje turnira. Organizator je osigurao medalje i pehare za najbolje u malonogometnom i boćarskom turnir te pucanju penala. Sav prihod ide za kupnju nogometnih lopti za školu nogometa Prvi gol iz Potpićna. Do dugo u noć zabavljat će vas DJ Šon.

FOTO: Aleksandra Đorđić

moje selo moja kompanija malonogometni turnir fešta kršan