U subotu Fešta Petrova, otvorenje 13. Labin Art Republike i Galerije maslinovog ulja

U subotu Fešta Petrova, otvorenje 13. Labin Art Republike i Galerije maslinovog ulja

25.6.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Otvaranje sezone ljetnih kulturnih događanja u labinskom starom gradu već se tradicionalno poklapa s gradskom feštom Petrova, koja se ove godine obilježava u večernjim satima subote 27. lipnja. Glavna zabavna događanja odvijat će se na Titovom trgu s početkom u 20,00 sati, gdje će nastupiti cijeli niz lokalnih izvođača i kulturno-umjetničkih skupina, a vrhunac večeri biti će nastup najpopularnije hrvatske vokalne skupine - klape Intrade predvođene karizmatičnim Tomislavom Bralićem. Na “Špini”, gdje će i ove godine biti smještena već legendarna gradska ljetna pozornica, očekuju nas zvuci čvrstog rock&rolla, uz bend Zorana Mišića, labinske bluesere Mezcal Moon i obilježavanje rođendana radijske emisije "Radio Gerila".

Najvažniji kulturni događaj večeri svakako je otvorenje Labin Art Republike, ljetnog festivala koji već 13. godinu za redom donosi pregršt događanja u srce labinskog starog grada. Svečano otvorenje održat će se, kao i prethodnih godina, na platou između Narodnog muzeja i Gradske galerije Labin u 22 sata, a zastavu Labin Art Republike s balkona Narodnog muzeja spustit će mlada i sve popularnija labinska jazz glazbenica i kantautorica Dina Rizvić.

Iste večeri s početkom u 20,00 sati otvoriti će se i 4. Galerije ekstra djevičanskog. U prostoru starogradske Lože biti će prezentirana najbolje ocjenjena maslinova ulja uvrštena u svjetski vodič FLOS OLEI naših poznatih proizvođača: Duilia i Bosiljke Belić, Mattea Belci, Bruna Flega, Williama Negria, Silvana Smokovića, Andrea Baćca (uljara Perinić) te Klaudia Ipše. Uz vrhunska svjetska maslinova ulja, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Labina posluživati će se delicije restorana „Kvarner“, te vina Juričić i vina Baćac.

petrova fešta labin labin art republika galerija maslinovog ulja klapa intrade radio greilla dia rizvić