U subotu drugo izdanje Valamar trail utrke

U subotu drugo izdanje Valamar trail utrke

1.10.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Valamar Riviera i Rabac u subotu će biti domaćini drugog izdanja Valamar Trail utrke predstavljene danas na konferenciji za novinare. Nakon prošlogodišnje uspješne utrke i ovogodišnja je plod zajedničke suradnje Valamar Hotels&Resortsa,Sport Box-a, Sportsko rekreativnog kluba Alba i Turističke zajednice Labin - Rabac.

Trčanje je sve popularnije u svijetu, a trail je trčanje neuređenim stazama, pojasnio je direktor utrke Alen Paliska dodavši kako je ova rabačka utrka jedna od najvažnijih trail utrka u Hrvatskoj i predstavlja kvalifikacijsku utrku za Trail Mont Blanc, a certificirana je od međunarodne trail svjetske organizacije.

Ove godine Valamar Trail ima ukupno 5 staza duljine 13, 21, 42, 53 i 73 kilometra, sa startom i ciljem kraj hotela Valamar Sanfior. Na utrku je prijavljeno 405 natjecatelja iz deset zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Mađarska, Poljska, Njemačka, Slovačka i Australija). Cilj nam je da s ovom utrkom, rekao je Alen Paliska: (ton – Alen Paliska). Turistička zajednica Labina podržava manifestaciju, koja pomaže u razvoju proizvoda za koje smo se opredijelili, istaknula je u Silvija Kos Pifar: (ton – Silvija Kos Pifar). Vlatka Ilečić je u ime domaćina Valamara istaknula: (ton – Vlatka Ilečić). Start prve utrke je u subotu ujutro u 8 sati. U sklopu Valamar Trail utrke održat će se i mini expo sajam sportske opreme.

 

 

valamar trail utrka valamar trail trail alen paliska srk alba rabac silvija kos pifar