Prvi maj M - Prvi maj

U SŠMB-u održana ATOM liga – ekipno natjecanje iz matematike, fizike i kemije

U SŠMB-u održana ATOM liga – ekipno natjecanje iz matematike, fizike i kemije

22.11.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 10.11.2021. održano je zimsko kolo Atom lige. Riječ je o popularnom ekipnom natjecanju iz matematike, fizike i kemije za učenike osmih razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola. S povratkom u školske klupe natjecanje je u većini škola širom Hrvatske održano uživo.

Ekipe se sastoji od 3 učenika istog razreda. Učenici u 75 minuta trebaju zajednički riješiti test znanja koji se sastoji od ukupno 27 zadataka ( 9 zadataka iz svakog predmeta, u tri težinske kategorije) te jednog složenijeg zadatka koji povezuje navedena tri predmeta.

Za  prvo (zimsko) kolo u školskoj godini 2021./22. u Hrvatskoj je bilo prijavljeno ukupno 377 ekipa (1131 učenik) iz 127 škola iz 74 grada. Iz Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovalo je 35 učenika raspoređenih u 7 ekipa.

Učenici  prvog razreda opće gimnazije (1.o) takmičili su se u 2 ekipe. Članovi prve ekipe su Batelić Andrea, Patrik Rudan i Patrik Vozila. Plasirali su se na 28. mjesto od 70  ekipa prvih razreda. Članovi druge ekipe prvih razreda su  Mileta Erika, Marić Annika i Licul Christianna. Plasirali su se na 68. mjesto

Učenici  drugog  razreda opće gimnazije  i elektrotehnike također su se  takmičili u 2 ekipe. Članovi prve ekipe su Noemi Juričić (2.f), Ema Ljuna (2.f) i Nataša Mišon (2.o). Plasirali su se na 8.. mjesto od 48   ekipa drugih  razreda. Članovi druge ekipe drugih  razreda su  Ivana Desović (2.o), Antonio Martinčić (2.e) i David Sandić (2.e). Plasirali su se na 46. mjesto.

Dvije ekipe su formirali i učenici trećeg razreda opće gimnazije. Članovi prve ekipe su Matija Pajcur, Karlo Strel i David Vorano (svi iz 3.f razreda). Plasirali su se na 6. mjesto od 34. ekipe trećih razreda. Članovi druge ekipe  trećih razreda su Alka Mileta, Alex Načinović i Rebecca Files (svi iz 3.o razreda). Plasirali su se na 27. mjesto.

Maturante su predstavljali učenici 4.f razreda opće gimnazije. Članovi ekipe su Mate Griparić, Robertino Licul i Nino Basanić. U konkurenciji od 26 ekipa osvojili su 15 mjesto.

Mentori učenicima su njihovi profesori iz matematike fizike i kemije: Đani Žufić, Roberta Germin Mileta, Ticijana Šumberac, Nedeljko Mandić i Olivera Tadić.

Proljetno kolo Atom lige će se održati u travnju 2021. godine.

(Tekst i foto: Nedeljko Mandić)

srednja škola mate blažine labin ekipno natjecanje iz matematike fizike i kemije