U srijedu predstava "Papučari" Mire Gvrana u Kinu Labin

U srijedu predstava "Papučari" Mire Gvrana u Kinu Labin

16.3.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ova neobična komedija događa se danas i ovdje, a zaplet počinje kada se ženi srednjih godina udanoj za drugog muža na vratima stana pojavljuje njezin prvi muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje život zajedno sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem.

 

Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija. Gavranovu komediju režirala je Nina Kleflin, istaknuta kazališna redateljica srednje generacije, koja je do sada uprizorila već tri njegova teksta: Kraljeve i konjušare u Waterfordu, Sve o ženama u Zagrebu i Vrijeme je za komediju u Dubrovniku. Zahtjevne je uloge povjerila iskusnim zagrebačkim glumcima Zvonimiru Zoričiću, Ivici Jončiću i Mladeni Gavran.

Glume:
ZVONIMIR ZORIČIĆ
(Marko)
IVICA JONČIĆ
(Ivo)
MLADENA GAVRAN
(Ana, Marija)

Kritike:

 

Vesela šarmantna i iznimno topla predstava prava je razbibriga i lijek protiv dosade koju često donose jesenske večeri. Na jednostavan način prikazuju se ljubavne zavrzlame, sukobi s vlastitim emocijama te nesposobnost muškarca da se suprotstave svojim superiornim ženama.
Predstava obiluje duhovitim scenama, skečevima i (ne)mogućim situacijama. Glumci na sceni pršte od energije, razigrani su, veseli, prirodni i neusiljeni. Publika je glumce više puta nagradila spontanim pljeskom, kojim je pokazala svoje odobravanje.
Nedvojbeno, majstorsko pero Mire Gavrana stvorilo je još jednu uspješnicu u kojoj će uživati svi naraštaji.

KRISTINA REPAR, HRVATSKO SLOVOMladena Gavran, vođena pomnom redateljicom Ninom Kleflin, srčano je odigrala dvije uloge neprestance se presvlačeći razapeta između uloga crnke i plavuše.
Dražesnim junacima – Ivici Jončiću i Zvonimiru Zoričiću-glavni su scenski rekvizit bile papuče.
Ova gorkohumorna komedija pomnim gledanjem otvara brojna pitanja.
Miro Gavran već dugo pliva mimo (kazališne) matice stvarajući vlastitu stvaralačku matricu i zasluženo osvaja srca brojne publike svih dobi.
I bosonogi i papučama skloni vedrije će kući poslije „Papučara“.

ŽELIMIR CIGLAR, VEČERNJI LIST


Miro Gavran sada na stanovit način u izrazitije komediskome modusu nastavlja omiljenu temu karikirane ženske nadmoći, ovaj put usredotočenu na ljubavne i bračne odnose predstavom PAPUČARI s podnaslovom Vesela komedija o tužnim muškarcima, koja je imala praizvedbu na Maloj sceni Lisinski. Dok u javnosti možda pomalo sustaje val komentiranja ženskoga pisma, čini se kako autor i u njemu nalazi poticaj za ironijsko uvođenje muškoga pisma sa naglašeno kritičkim pogledom na žensku ćud kao prisutnost bez koje se ne može i koju se nikada ne može do kraja proniknuti.

MARIJA GRGIČEVIĆ, VIJENAC„Papučari“ su korektna, zabavna i lagana predstava, kakove su potrebne i tražene u našoj teatarskoj ponudi.

VJESNIK


Muškarci koji su s nekom dozom nelagode pohitali ove nedjelje u malu dvoranu Lisinski ipak su uživali u dva sata neprekidnih duhovitih situacija i dijaloga izvanrednih glumaca Zvonimira Zoričića, Ivice Jončića i Mladene Gavran, koja je igrala istovremeno dva zahtjevna ženska lika.
Teatar GAVRAN pod redateljskom palicom izvanredne Nine Kleflin izveo je tako jednu opuštajuću predstavu na račun muškaraca.
Miro Gavran opsjednut u dosadašnjim svojim komedijama odnosom muškaraca i žena, ovoga se puta narugao muškarcima dajući svoj doprinos novome trendu u današnjem stvaranju primata žena u društvu...
Pet godina svoga rada, Teatra GAVRAN , i ovom je predstavom pokazao da je postao nezaobilazno zagrebačko i putujuće kazalište, koje svake godine izvede po stotinjak izvedaba u Zagrebu, u hrvatskim gradovima i u inozemstvu.

HRVATSKI LIST

 

http://www.teatar-gavran.hr 

 

Papučari predstava Kino Labin Miro Gavran komedija teatar