U Srednjoj školi Mate Blažine održano regionalno natjecanje iz Robotike

U Srednjoj školi Mate Blažine održano regionalno natjecanje iz Robotike

15.3.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 11.3.2022. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin održano je regionalno, izlučno natjecanje u disciplini Robotika za Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2022. Na natjecanju su sudjelovale Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, Elektrotehnička škola Split, Tehnička škola Rijeka, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka te Srednja škola Mate Blažine Labin, kao domaćin i organizator uz Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Zadatak je na natjecanju bio programirati robota koji mora u 2 minute počistiti snijeg i spremiti ga na dva različita polja. Prilikom izlaska iz polja sa snijegom detektirati žutu i crnu liniju na kojima se trebao zaustaviti 2 sekunde te na samom kraju detektirati prečku i objesiti se na istu.

Natjecanje se provodi sa svrhom promidžbe te promocije i podizanja privlačnosti strukovnog obrazovanja i to prezentiranjem stručnih kompetencija te demonstracijom vještina potrebnih za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za zanimanja elektrotehničar i računalni tehničar.

Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u Zagrebu bit će najveći događaj u obrazovanju u RH te najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Okupit će na jednom mjestu više od 350 najboljih učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji će se tijekom tri dana natjecati u više od 40 disciplina.

Na natjecanju su postignuti sljedeći rezultati:

1.    Srednja škola Zvane Črnje Rovinj

2.    Srednja škola Mate Blažine Labin

3.    Elektrotehnička škola Split

4.    Tehnička škola Rijeka

5.    Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka

(Tekst: Davor Franković; foto: Elvis Miletić, Čedomir Ružić)

srednja škola mate blažine labin natjecanje robotika