U srcu starogradske jezgre gradi se dječje igralište

U srcu starogradske jezgre gradi se dječje igralište

29.6.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tijekom mjeseca srpnja mališani labinske starogradske jezgre dobiti će svoj prostor za igru na novom dječjem igralištu u samom srcu Staroga grada, u blizini gradskog zvonika, a na inicijativu Mjesnog odbora Labin Gornji.


Upravo su na toj lokaciji započeli pripremni radovi na uređenju terena, koji obuhvaćaju uklanjanje granja i košnji, a potom  će slijediti priprema za postavljanje sprava.


Svi radovi će se izvoditi ručno jer je navedena lokacija nepristupačna strojevima, pa će i radovi trajati nešto duže.  No, zauzvrat djeca iz tog dijela grada dobiti će siguran, ograđen i moderan kutak za igru koji će sadržavati 2 opružne njihalice, veliku ljuljačku sa korpom, klackalicu na oprugama i šesterokutnu penjalicu. Prostor će biti obogaćen i urbanom opremom, klupama i koš.


Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave, radove na izgradnji dječjeg igrališta izvodi TD 1. Maj Labin. Radovi su procijenjeni na iznos od 160 tisuća kuna, a osigurana su u Programu izgradnje komunalne infrastrukture Grada Labina.


dječje igralište stari grad labin.labin djeca