U školu krenuo 181 prvašić

U školu krenuo 181 prvašić

7.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Najuzbuđeniji su danas prvašići, a njih je na Labinštini, u šest osnovnih škola 181, što je u odnosu na lanjsku školsku godinu 14 učenika više. Sve osnovne škole, osim Osnovne škole Vitomir Širola Pajo Nedešćina, bilježe veći broj prvašića nego prošle školske godine.

U najveću labinsku osnovnu školu Ivo Lola Ribar danas je krenulo 63 učenika prvih razreda, ili 4 više nego školske 2014. / 2015. godine. U matičnoj školi 21 je učenik, 8 više nego prošle nastavne godine, u Područnoj školi Kature 24, u Vinežu 15 i u Vozilićima 3.

Tri prvašića više u odnosu na prošlu školsku godinu je u Osnovnoj školi Matija Vlačić Labin. U školske klupe matične škole danas je sjeo 41 prvašić, šest više nego lani, dok  ih je u Područnoj školi Rabac pet, tri manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

Dvanaest prvašića manje nego školske 2014. / 2015. godine je u Osnovnoj školi Vitomir Širola Pajo Nedešćina. U matičnu školu u Nedešćini danas je stiglo 14 prvašića, a u Područnu školu Martinski njih šest.  

U rašku Osnovnu školu Ivana Batelića krenulo je danas 15 prvašića, sedam više nego lanjske školske godine. Devet učenika prvog razreda više je u odnosu na prošlu školsku godinu u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan. Ukupno je u prvi razred krenulo 27 prvašića. Čak 20, 12 više nego lani, ih je u matičnoj školi u Potpićnu. U Područnu školu u Pićnu krenuo je  samo jedan učenik, a u Svetu Katarinu njih šest.  

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Čepić primila je danas 10 učenika prvog razreda, troje više nego prošle školske godine. U matičnoj školi u Čepiću četvero je prvašića, koliko i u Područnoj školi u Kršanu, a u Šušnjevici dvoje. Učenici iz Šušnjevice nastavu će pohađati u matičnoj školi u Čepiću, jer se tamošnja školska zgrada još obnavlja. Sve škole za svoje su prvašiće danas pripremili poseban program dobrodošlice.

 

 

prvašići škola obrazovanje oš ivo lola ribar oš matija vlačić oš vitomir širola pajo oš vladimir nazor oš ivan batelić oš ivan goran kovačić