U školama Labinštine 11 pomoćnika u nastavi

U školama Labinštine 11 pomoćnika u nastavi

6.11.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Putem natječaja Istarske županije za nezaposlene osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama u Labinu je zaposleno pet  pomoćnika u nastavi koji će raditi  do završetka nastavne godine. Njihov rad financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iz Europskog socijalnog fonda, a osnovna im je zadaća pružanje neposredne podrške u razredu učenicima s teškoćama, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanje socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja. Osnovnoj školi Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ odobren je po jedan pomoćnik u nastavi, dok je u Centru „Liče Faraguna“ zaposleno tri pomoćnika u nastavi, koji su s radom započeli u rujnu ove godine. Srednja škola Mate Blažine trenutno nema zaposlenog pomoćnika u nastavi međutim podnijela je zahtjev te rezultate očekuje kroz dogledno vrijeme.  

 

Dva pomoćnika u nastavi odobrena su Osnovnoj školi Ivan Batelić u Raši, a jedan Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Potpićnu. Osnovna škola Vitomir Širola Pajo Nedešćina ima tri pomoćnika u nastavi, dva su financirana iz Europskog socijalnog fonda, a jednog financira Istarska županija.

 

Kroz ovo zapošljavanje želi se svim građanima omogućiti kvalitetno obrazovanje te stjecanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih za zapošljavanje, društvenu uključenost, aktivno građanstvo i osobno ostvarenje.

 

 

 

pomoćnici u nastavi obrazovanje posebne potrebe