U sklopu Tjedna istarskih muzeja - Mocceni u Labinu

U sklopu Tjedna istarskih muzeja - Mocceni u Labinu

11.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Izložba slika «Finis terrae» pulsko-milanskog umjetnika Simonea Mocennija Becka, otvorena sinoć u labinskom Narodnom muzeju u sklopu Tjedna muzeja, donosi djela u tehnici akrilika inspirirana morem, konkretno posljednjim izdancima zemlje ispred morskog beskraja. Ovaj slikar, kipar, glazbenik i pisac predstavio se i kamenom skulpturom.

- Simoneov prepoznatljiv znak, ponovljen u bezbroj inačica, tka apstraktnu kompoziciju koja uspostavlja savršeni red i zadivljujući odnos između detalja i cjeline, kako u standardnim formatima, tako i u super-maksi izvedbi. Upravo je savršena ravnoteža, postignuta između mikro i makro dimenzije, čini se, osnovna preokupacija umjetnika pa je «Finis terrae» više početni impuls negoli završni oblik djela, rekao je Tullio Vorano, viši kustos i voditelj Narodnog muzeja, otvarajući izložbu.

Simone je rođen 1970. godine u Milanu kao sin istarskog kipara i slikara Gualtiera Mocennija (koji je u galerijskom prostoru labinskog muzeja izlagao prije godinu dana) i Zagrepčanke Alice Beck. Koautor je i autor brojnih javnih skulptura diljem svijeta.

Izložba se može razgledati do 30. rujna. (I. R.)

 

narodni muzej labin tjedan istarskih muzeja kultura izložba finis terrae amela frankl simone mocceni