U sklopu akcije Hrvatska volontira 1. 10. 2021. godine akcija (O)Čisti park skulptura Dubrova

U sklopu akcije Hrvatska volontira 1. 10. 2021. godine akcija (O)Čisti park skulptura Dubrova

28.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U cijeloj Hrvatskoj prijavljeno je 190 volonterskih aktivnosti, dok je na području naše Županije prijavljeno 5 vrijednih akcija, od kojih dvije u Puli, jedna u Labinu, jedna u Medulinu te jedna u Šišanu (Ližnjan).

Ove godine u Istri će se održati sljedeće aktivnosti:
Ostale aktivnosti diljem Hrvatske možete pronaći ovdje, a više o aktivnostima s područja Istarske županije ovdje

Akcija čišćenja Parka skulptura Dubrova održati će se 1.10.2021 u popodnevnim satima (od 16:00 do sumraka), a kombinirati će hodanje i trčanje u prirodi uz čišćenje površina i kutaka od smeća. Za najuspješnije "čistače" organizatori će organizirati prigodne poklone kao nagradu za trud. Udruga Mediteranski kiparski simpozij koja upravlja parkom skulptura Dubrova kraj Labina i njeni članovi sudionike će upoznati s kulturno-umjetničkom važnosti Parka kao i važnosti održivog razvoja i očuvanja okoliša, dok će Udruga Alfa Albona osmisliti igre kako bi čišćenje bilo što zanimljivije te educirati o pravilnom odlaganju otpada. U akciju se uključuje i TD 1. Maj Labin koji će odvesti sakupljeno smeće na krajnju lokaciju.

 Broj volontera : 20

 Početak volontiranja: 01.10.2021. 16:00

 Kraj volontiranja : 01.10.2021. 20:00

 Vrijeme volontiranja : 16-20

 Ukupno sati: 80.00

 Otvoreno za volontiranje: Pozivamo volontere zaljubljenike u prirodu i umjetnost, ali i rekreaciju da s nama očiste Park skulptura Dubrova i pristupne mu puteve od smeća te time pridonesu njegovom očuvanju. Volonterima će biti osigurana voda i vreće za smeće kao i rukavice i drugi alat, a uz igru i rekreaciju u mogućnosti su osvojiti poklon pakete koje će oformiti Udruga MKS i partneri.

volontiranje hrvatska volontira