U rujnu će na Labinštini u školske klupe sjesti 181 prvašić

U rujnu će na Labinštini u školske klupe sjesti 181 prvašić

30.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Iduće školske 2015. / 2016. godine u prve razrede osnove škole na Labinštini će u 6 osnovnih škola sjesti ukupno 181 učenik, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu povećanje od 14 učenika. Sve osnovne škole, osim Osnovne škole Vitomir Širola Pajo Nedešćina, bilježe veći broj prvašića nego prošle školske godine.

 

Najveća labinska Osnovna škola Ivo Lola Ribar upisala je 63 učenika prvih razreda, ili 4 više nego školske 2014. / 2015. godine. U matičnoj školi bit će 21 učenik, 8 više nego prošle nastavne godine, u Područnoj školi Kature 24, u Vinežu 15 i u Vozilićima 3.

 

Tri prvašića više u odnosu na prošlu školsku godinu upisano je u Osnovnu školu Matija Vlačić Labin. U školske klupe matične škole u rujnu će sjesti 41 prvašić, šest više nego lani, dok će ih u Područnoj školi Rabac biti pet, tri manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

 

Dvanaest prvašića manje nego školske 2014. / 2015. godine bit će u Osnovnoj školi Vitomir Širola Pajo Nedešćina. Prvi razred ove je godine završilo 32 učenika, a u rujnu će u školu krenuti njih 20, 14 u matičnu školu i 6 u Područnu školu Martinski.

 

U rašku Osnovnu školu Ivana Batelića na jesen će 15 prvašića, sedam više nego lanjske školske godine. Devet učenika prvog razreda bit će više u odnosu na netom završenu školsku godinu u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Potpićan. Ukupno će u prvi razred krenuti 27 prvašića. Čak 20, 12 više nego lani, bit će ih u matičnoj školi u Potpićnu. U Područnu školu u Pićnu krenut će samo jedan učenik, a u Svetu Katarinu njih šest. U Područnu školu u Tupljaku nažalost nije upisan niti jedan prvašić, dok ih je prošle školske godine bilo dvoje.

 

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Čepić također bilježi za iduću školsku godinu neznatno povećanje broja prvašića. Prvi put će u klupe u rujnu sjesti 10 učenika, troje više nego je prošlogodišnjeg rujna. U matičnoj školi u Čepiću bit će ih četvero, koliko i u Područnoj školi u Kršanu, a u Šušnjevici dvoje.

oš ivo lola ribar obrazovanje prvašići oš matija vlačić