U roku pet mjeseci gotov glavni projekt za prvu fazu obnove starogradske jezgre

U roku pet mjeseci gotov glavni projekt za prvu fazu obnove starogradske jezgre

5.5.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Početkom travnja Grad Labin nakon odabira najpovoljnije ponude sklopio je ugovor s riječkom tvrtkom FLUM-ING za izradu projektne dokumentacije prve faze rekonstrukcije infrastrukture i povijesnog popločenja starogradske jezgre.


Kako je nedavno Gradonačelnik i najavljivao, starogradska jezgra u sljedećih nekoliko godina kreće u potpunu rekonstrukciju infrastrukture što je zapravo i velika potreba, a ovim ugovorom vrijednim 298.750,00 kuna krenulo se u realizaciju.


 Potpisom ugovora u travnju počeo je teći rok od šest mjeseci za izradu glavnog projekta što je preduvjet za ishođenje građevinske dozvole.


S obzirom na veličinu zahvata, projekt cjelokupne rekonstrukcije podijeljen je na ukupno pet faza zbog lakše i jednostavnije realizacije cjelokupne parterne i infrastrukturne obnove starogradske jezgre.


Projektna dokumentacija, odnosno prva faza radova odnosi se na Trg maršala Tita, točnije sanaciju prekopa podzemnih instalacija prve faze s izradom uzoraka za konačno opločenje trga u četvrtoj fazi.


Važno je naglasiti da nakon izdavanja građevinske dozvole za prvu fazu radova što je u planu do kraja tekuće, iduće bi se godine započelo s radovima prve faze.

rekonstrukcija gradska jezgra labin gradska jezgra