U Raši prezentirani proizvodi obitelji Belić

U Raši prezentirani proizvodi obitelji Belić

28.1.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U organizaciji udruge «Ulika Raša» proteklog vikenda u dvorani RKUD-a Rudar održano je predavanje agronoma Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Davorina  Pamića, o gnojidbi i prihrani maslina, važnim radnjama u toku ovih mjeseci za maslinu, i maslinare.

Predavanju su prisustvovali maslinari općine Raša te ostalih općina Labinštine i Barbanštine. Pored toga organizirana je degustacija maslinovog ulja, gospodarstva OLEA B.B. obitelji Belić koja ukupno ima zasađeno 5 500 stabala različitih sorti maslina. Najavljuju i daljnju sadnju maslina, a želja je obitelji da i na Labinštini u okolici Drenja zasade par tisuća sadnica.

Svojom proizvodnjom obitelj Belić uzdiže se na sam vrh po kvaliteti maslinovog ulja u Hrvatskoj, a svojom «Selekcijom Belić», uzdiže se na sam vrh kvalitetnih proizvođača ulja i u Europi. «Maslina je lijek, a naša idealna kombinacija sorata sa pravim omjerom, predstavlja pravi «voćni sok». Postigli smo upravo ono što i treba da se maslinovo ulje pretvori u pravi izazov za sladokusce, a naše je ulje komplementarno uz svako jelo» rekao je Duilio Belić.

obitelj belić olea b b maslina maslinovo ulje ulje degustacija prdavanje agronomija