U Rapcu uspješno završen još jedan Valamar Trail

U Rapcu uspješno završen još jedan Valamar Trail

30.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na Valamar Trailu, jednoj od najljepših i najkvalitetnijih trail utrka u u ovom dijelu Europe jučer je sudjelovalo petstotinjak trkača iz Hrvatske i inozemstva. Petu godinu zaredom Rabac je tako okupio brojne rekreativne i profesionalne trkače koji su svoju snagu i izdržljivost dokazivali na tri različite staze: GREEN (11 km), BLUE (30 km) i RED (57 km) stazi. Lijepo, sunčano vrijeme i ugodna temperatura okupili su i brojne navijače koji su pljeskom i uzvicima na svim dijelovima staza bodrili trkače.


Na RED stazi sudjelovalo je 109  trkača, a titulu najboljih osvojili su Slovenci Marjan Zupančić iz Hoka One One Slovenija i Ajda Radinja iz ŠD Vaitapu. Slovenski su trkači ujedno bili i najbrojniji na ovoj najzahtjevnijoj dionici, a po broju prijavljenih u stopu su ih pratili Hrvati, Mađari, Talijani i Austrijanci. Pobjednici BLUE staze su hrvatski predstavnik Josip Stipčević iz HOKA EGS Team - AK Sljeme i Lilla Egervölgyi iz Mađarske, a na GREEN stazi najbrži su bili Latvijac Kristaps Magone u muškoj kategoriji i Klara Rotnik iz Slovenije u ženskoj.


I ove godine su svi sudionici bili oduševljeni stazama.


„Staza je bila nešto drugačija od prošlogodišnje, ali izvrsna, a vrijeme savršeno za trail. Iako je puhala bura, ni najmanje me nije omela, dapače, dobro je došla da nam nije prevruće. U takvim uvjetima mi je trebalo nešto manje od šest sati za prelazak staze. Jako sam zadovoljna i svaka čast organizatorima na još jednom uspješnom izdanju Valamar Traila“, rekla je nakon utrke pobjednica Ajda Radinja.


Zadovoljan je i pobjednik muške kategorije Marjan Zupančić.


„Ovo mi je već treći Valamar Trail. Staze i ambijent su, kao i uvijek, bili izvrsni. Uvijek uživam u Rapcu i rado se vraćam. Vidimo se svakako i sljedeće godine“, poručio je Zupančić.


Valamar Trail je ujedno i jedna od rijetkih utrka u Hrvatskoj certificiranih od strane Svjetske federacije koja se boduje za nastup na Ultratrail du Mont Blanc, neslužbenom prvenstvu svijeta u trailu. Tako je okupila i nekolicinu istaknutih trkača koji trče za nacionalne timove.


Start utrke za sve kategorije bio je ispred Sundance Beach Cluba u sklopu Valamar Collection Girandella Resorta, a atraktivne staze natjecatelje su vodile uz bajkovite plaže, duboke šume i najviše vrhove u okolici Rapca i njegovog zaleđa. Sve staze vodile su prema vrhu Standar s kojeg se prostire pogled na cijeli Kvarner i Cres, a trkači na najdužoj stazi prolazili su kroz Stari Grad Labin i brdo Gora Glušići s pogledom na cijeli Raški zaljev. Nakon utrke, trkači kojima je ostalo energije i njihovi navijači nastavili su zabavu na završnom partyju u Sundance Beach Clubu u Valamar Collection Girandella Resortu.


Odaziv ovako velikog broja kvalitetnih natjecatelja na ovogodišnjoj utrci potvrda je da se radi o jednoj od najkvalitetnijih trail manifestacija u ovom dijelu Europe. Odlično vrijeme, super atmosfera, staze s prekrasnim pogledom koje se prostiru kroz brda, šume i uz more još jednom su pokazali da je Istra savršena lokacija za outdoor aktivnosti. Hvala svim volonterima, Valamar Rivieri, Turističkoj zajednici Labin - Rabac te svim partnerima koji nas od početka podržavaju,“ istaknuo je nakon Traila direktor utrke Alen Paliska.


 


Više o rezultatima: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/660


valamar trail trail alen paliska trail running rabac marijan zupančić