U problemima zbog zaraze koronavrusa su trenutno nogometni klubovi iz Labina, Potpićna i Rapca

U problemima zbog zaraze koronavrusa su trenutno nogometni klubovi iz Labina, Potpićna i Rapca

26.10.2020. // iPress // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.


Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (2), Republika Slovenija (3), Republika Italija (1)).


Za 7 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 7 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada.


Izliječeno je 7 osoba.


Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.


U mjerama samoizolacije nalazi se 606 osoba.


"Koronu možemo suzbiti isključivo odgovornošću pojedinca. Moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima i zato apeliram na sve građane da vode računa o distanci, osobnoj higijeni uz obavezno nošenje zaštinih maskica", poručio je načelnik Kozlevac.


Napominje kako nove mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koje će se uvesti od ponedjeljka, u Istri su zapravo već na snazi.


Načelnik stožera Dino Kozlevac apelirao je na mlade sportaše u Istri da vode računa o svom ponašanju nakon utakmica i drugih sportskih natjecanja jer je primjetno njihovo okupljanje na raznim slavljima. Upravo iz tog razloga, naveo je on, u problemima zbog zaraze koronavrusa su trenutno nogometni klubovi iz Labina, Potpićna i Rapca.

Objavljeno 25. 10. 2020. godine.


(H/iPress)

korona korona virus covid 19 zaraza bolest