U pripremi nekoliko projekata ključnih za budućnost labinskog gospodarstva

U pripremi nekoliko projekata ključnih za budućnost labinskog gospodarstva

20.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Prošlog je tjedna održana sjednica Gospodarskog vijeća Grada Labina. Da podsjetimo Gospodarsko vijeće Grada Labina je savjetodavno tijelo gradonačelnika koje uz gradonačelnika okuplja najrelevantnije predstavnike gospodarskog i obrazovnog sektora s područja Labinštine.


Na sjednici je Robert Mohorović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte predstavio projekate koji će se financirati u sklopu novog Fonda za pravednu tranziciju.


Posebno je  naglasio projekte koji će se provoditi na području Grada Labina kao što su: Izgradnja centra kompetencija za strukovna zanimanja u Srednjoj školi Mate Blažine Labin; Ulaganja u poduzetničke potporne institucije Istre – HUB kreativne i IKT industrije (zgrada velikog kupatila) i Podzemni eko centar izvrsnosti (podzemna dvorana ispod Šohta) te programe prekvalifikacija ugroženih zanimanja pri POU Labin.


O projektu Karijerno usmjeravanje koji se provodio od 2019. do 2021. godine a čije aktivnosti se djelomično provode i sada, govorio je Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina. U raspravi je zaključeno da se aktivnosti profesionalne orijentacije trebaju proširiti osim osnovnih škola i na srednju školu.


„Pozivam labinske gospodarstvenike, ali i naše kreativce i vizionare da se zajedno sa gradskom upravom timski uključe u kreiranje i provedbu svih projekata koji su dobili zeleno svjetlo u ovoj velikoj i važnoj financijskoj alokaciji. Ovaj se vlak jednostavno ne smije propustiti jer je riječ o projektima koji mogu uvelike odrediti našu budućnost i budućnost naše djece“, zaključio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.


Slijedeća sjednica Gospodarskog vijeća predviđena je za kraj ljeta a jedna od točaka biti će Porezna reforma RH.


gospodarstvo podzemni eko centar šoht robert mohorović borjan batagelj