U POU Labin predstavljen projekt „Istarska mreža znanja“ / Otvaraju se klubovi podrške u zapošljavanju

U POU Labin predstavljen projekt  „Istarska mreža znanja“ / Otvaraju se klubovi podrške u zapošljavanju

28.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Pučkom otvorenom učilištu Labin danas je predstavljen projekt „Istarska mreža znanja“ u sklopu kojeg je najavljeno otvaranje Klubova podrške za zapošljavanje u tri istarska grada: Labinu, Puli i Umagu.

Projekt su predstavile Daniela Mohorović, ravnateljica POU Labin, Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada i Maja Milevoj, ravnateljica Diopter - otvorenog učilišta iz Pule.

Prvu aktivnost projekta predstavila je Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada koja je najavila otvorenje Kluba u Labinu koje je planirano za kraj listopada 2018. godine. Cilj kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika. Naglasila je kako je obaveza svakog pojedinca ulaganje u vlastitu zapošljivost i to je ono čemu klub teži.


Sve aktivnosti su besplatne za korisnike te imaju i mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih predviđenih u sklopu projekta, kao što su: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža. Aktivnosti projekta (Klub i obrazovni programi) namijenjeni su NEZAPOSLENIM osobama u dobi do 29 godina, ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom.


 Maja Milevoj, ravnateljica Diopter-otvorenog učilišta istaknula je kako je suradnja među učilištima bitna zbog podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i pozicioniranja učilišta kao aktivnog sudionika na tržištu rada. Projekt povezuje našu želju da nam polaznici uz znanje koje dobivaju u obrazovnim programima, dobiju i podršku kako se najbolje prezentirati na tržištu rada.

Ravnateljica POU Labin je potvrdila zadovoljstvo suradnjom i pozvala lokalno stanovništvo da sudjeluje u aktivnostima koje učilište nudi. Istaknula je kako POU Labin uvijek rado sudjeluje u projektima kojima se unapređuje tržište rada. U današnjem brzom tempu života i velikoj konkurenciji na tržištu rada vrlo je bitno kontinuirano učiti i stjecati nove vještine i kompetencije.


 Svi zainteresirani mogu se javiti u učilišta Diopter i POU Labin, putem telefona na: 052/501-500 ili 098/276-179 ili e – maila: lana.nacinovic@irtr.hr


 Projekt „Istarska mreža znanja“ provodi Diopter - otvoreno učilište s partnerima: Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada.


Projekt se financira u sklopu Poziva: „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, vrijednost projekta je 994.350,36 HRK te je u 100% iznosu financira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo 14. svibnja 2018. te traje 20 mjeseci. 


Cilj projekta je unapređenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz unaprjeđenje suvremenih modela podrške u obliku Klubova za zapošljavanje i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije (SRLJP IŽ).


 


pou labin obrazovanje obrazovanje odraslih daniela mohorović istarska mreža znanja znanje zapošljavanje lara načinović diopter