U ponedjeljak radionica na temu „Drvena skulptura u Labinu“

U ponedjeljak radionica na temu „Drvena skulptura u Labinu“

24.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Deseta radionica projekta „Zaboravljena baština: drveni oltari u Istri“ koji se ostvaruje u suradnji Instituta za povijest umjetnosti, Hrvatskog restauratorskog zavoda i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre s temom „Drvena skulptura u Labinu“ održat će se u prostorijama Narodnog muzeja Labin u Labinu 28. listopada 2019.  s početkom u 10 sati.

Vlasta Zajec, povjesničarka umjetnosti i znanstvenica pri Institutu za povijest umjetnosti govorit će o drvenoj skulpturi u gradu Labinu u izlaganju naslovljenom „Primjeri drvene skulpture u Labinu”. O trenutačnim uvjetima čuvanja te načinima prevencije daljnje degradacije drvene polikromirane plastike govorit će konzervatorica–restauratorica Lucija Roce iz  Hrvatskog restauratorskog zavoda (Restauratorski odjel Vodnjan-Juršići).

U drugom dijelu programa  predviđena je radionica za sudionike s prikazom povijesnih tehnika pozlate i restauratorskih postupaka na polikromiranim drvenim oltarima, koju vode konzervatori-restauratori Laura Stipić Miočić, Silvo Šarić i Lucija Roce iz Restauratorskog odjela Vodnjan-Juršići.

Program radionice zaključuje se zajedničkim obilaskom kapele sv. Marije Tješiteljice.

hrvatski restauratorski zavod drvene skulpture radionica institut za povijest umjetnosti narodni muzej labin lucija roce