U ponedjeljak počinje škola - oprez u prometu

U ponedjeljak počinje škola - oprez u prometu

1.9.2010. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Dana 06.09.2010. godine započinje nova školska godina 2010./2011. te će biti veliki broj djece učenika na prometnicama, a posebno prvoškolaca koji će kao najmlađi samostalni sudionici u prometu s neznatnim ili gotovo nikakvim prometnim iskustvom i znanjem sudjelovati u prometu na cesti od škole do kuće.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ tijekom mjeseca rujna 2010. godine policijski službenici Policijske postaje Labin usmjerit će aktivnosti na zaštitu djece u prometu i sprječavanju ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

 
Intenzivno i pojačano pokrivat će se prilazne ceste prema školama, a naročito u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škola, sa osnovnim i prvenstvenim zadatkom omogućavanja sigurnog dolaska u školu i povratka iz škole prvoškolaca, omogućavanje sigurnog prelaženja preko kolnika, te davanje savjeta i uputa istima, kao i pružanje pomoći svake vrste.
 
U dogovoru sa ravnateljima osnovnih škola i učiteljima u svim prvim razredima održat će se predavanja primjerena njihovom uzrastu u cilju upoznavanja učenika sa pravilnim načinom primjene prometnih propisa.
 

Ovim putem upoznajemo javnost o provođenju akcije te koristimo priliku da skrenemo pozornost vozačima na OPREZ pri vožnji u blizini škola kao i štovanje prometnih propisa poradi izbjegavanja nastanka prometnih nesreća i eventualnog ugrožavanja života najmlađih sudionika u prometu.

 

policija promet djeca u prometu početak školske godine