U ponedjeljak počinje nova školska godina – u klupe će sjesti 166 prvašića

U ponedjeljak počinje nova školska godina – u klupe će sjesti 166 prvašića

6.9.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U ponedjeljak 8. rujna započinje nova školska godina, koju s najviše uzbuđenja dočekuju oni koji će prvi put sjesti u školske klube. Na Labinštini će u 6 osnovnih škola u prvi razred krenuti 166 prvašića što je za 14 prvašića ili 9 posto više nego prošle godine.  U Osnovnu školu „Ivo Lola Ribar“ u Labinu u ponedjeljak će doći 59 učenika prvog razreda, osam više nego prošle školske godine.

 

Druga labinska Osnovna škola „Matija Vlačić“ očekuje 43 prvašića ili jednog manje nego lani. Manje prvašića ove će godine imati i Osnovna škola „Ivan Batelić“ iz Raše, osam, za tri manje nego lanjske školske godine, a jedan prvašić manje je i u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Čepić, sedam u odnosu na lanjskih osam. U Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Potpićan u ponedjeljak će prvi put u školske klupe sjeti 17 učenika prvog razreda, četiri više nego lani, a u Osnovnu školu „Vitomir Širola Pajo“ Nedešćina njih 32 ili sedam više u odnosu na prošlu školsku godinu.  Škole za svoje nove učenike pripremaju i svečani prijem.  Tako će se u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ za učenike Područne škole Vinež svečani prijem biti u 8 sati, za one u Područnoj školi Vozilići u 8.30, a Područnoj školi Kature u 9 sati. U matičnoj školi prijem je u 9.30 sati. Svečani prijem za prvašiće Osnovne škole „Matija Vlačić“ je u školskom holu u 11 sati.

 

Mali prvašići iz Raše u školi će se okupiti u 10 sati, a za učenike prvog razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Čepić svečani je prijem u 11 sati. I srednjoškolcima u ponedjeljak počinje nova školska godina. Za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda Srednje škole „Mate Blažina“ Labin nastava počinje u 10 sati, a novi srednjoškolci imaju poseban raspored. Okupljanje gimnazijalaca je u 8 sati, ekonomista i elektrotehničara u 9, a svih ostalih odjeljenja u 10 sati.

 

 

škola osnovna škola obrazovanje